Zeg NEE tegen varkensleed!


In strijd met de wet hebben de meeste varkens in Europa geen strooisel en worden bijna alle staarten afgeknipt als de biggen nog maar een paar dagen oud zijn. Compassion in World Farming (CIWF) voert actie om een einde te maken aan dit dierenleed. Lees meer en doe mee!Wat is er mis?
Miljoenen varkens leven op harde vloeren, in kale en volle hokken zonder stro of strooisel. Hun staarten worden vaak standaard afgeknipt en in veel landen staan zwangere zeugen hun hele zwangerschap vast tussen stalen stangen. De wet, die deze praktijken verbiedt, is in 2003 aangenomen. Europese varkenshouders overtreden deze wet op grote schaal, terwijl ze al meer dan 10 jaar de tijd hebben gehad om er aan te voldoen.Waarom doen ze dat?

Bijna alle gangbare varkenshouders knippen de staarten van biggen als die een paar dagen oud zijn. Dat doen ze om te voorkomen dat de dieren in de kale hokken uit verveling in elkaars staart gaan bijten. Veel beter is varkens zo te houden dat ze zich natuurlijk kunnen gedragen en dat bijterij niet voorkomt. Het helpt enorm als de dieren stro hebben. Met stro kunnen ze spelen, ze kunnen het eten en als er genoeg van is kunnen ze er comfortabel op liggen. Nederlands onderzoek heeft uitgewezen dat één hand strooisel per varken per dag al voldoende is om staartbijten tegen te gaan.

Met deze campagne willen we bereiken dat alle varkenshouders zich 100% aan de wet houden. Om te beginnen door strooisel te geven, en dan te stoppen met staartknippen.

Wat kun jij doen?
Teken nu, net als ruim 200.000 andere Europese burgers, onze petitie om een einde te maken aan het varkensleed!

We willen meer!
Vee-industrie is niet alleen een ramp voor de dieren. Ze vervuilt ook het milieu, verwarmt de aarde en verspilt enorme hoeveelheden grondstoffen (zoals land, water, graan en soja) voor de productie van veevoer. CIWF is vóór een andere, diervriendelijkere en duurzame veehouderij. Een veehouderij die dieren behandelt met respect en die de aarde niet leeg eet, maar bijdraagt aan het voeden van de wereldbevolking.

CIWF is de actieve, internationale organisatie die 100% opkomt voor het welzijn van landbouwdieren, waar ook ter wereld. Lees meer over de acties en campagnes van CIWF op www.ciwf.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Facebook.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *