3 x verrassende yoga

Yoga

De populariteit van yoga lijkt nog lang niet af te nemen. Het is dan ook niet zo vreemd dat er steeds nieuwe yogaconcepten ontwikkeld worden; yogalessen worden in een verrassende vorm of setting aangeboden, of gecombineerd met een andere activiteit. Wij hebben drie ´net even anders´-yoga-ervaringen voor je op een rijtje gezet.

Yoga met live-orkest
Yoga-oefeningen doen onder begeleiding van een live-orkest; in Tilburg is het mogelijk. In Concertzaal Tilburg worden eens per maand yogaconcerten georganiseerd. Elk yogaconcert heeft een ander thema en andere muziek. Ook worden er verschillende yogastijlen beoefend: Vinyasa-, Kundalini-, Hatha- en Yingoga. Mocht je nog niet weten welke stijl bij jou past, dan kun je in deze yoga-gids van Zalando meer lezen over de diverse yogavormen. Meedoen aan een yogaconcert kost € 12,50. Kijk voor informatie over de yogaconcerten op de website van Theaters Tilburg. Hier kun je ook alvast een plekje reserveren.

SUP-yoga
SUP staat voor Stand Up Paddle en is momenteel een populaire watersport. Tijdens het SUP´en sta je rechtop op een surfplank en verplaats je je met behulp van een lange peddel over het water. Relatief nieuw is de combinatie van SUP en yoga. Deze twee activiteiten passen goed bij elkaar, omdat ze beide erg gericht zijn op het vinden van balans. Bovendien heeft het kabbelende water een rustgevende werking. SUP-yogalessen worden op verschillende plaatsen in Nederland gegeven. Je kunt onder meer terecht bij Yogastudio Ouddorp en Elements Enkhuizen.

Yoga

Beeldrechten: Flickr DSC_3081 Neal bepko CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Yoga en schrijven
Yogadocente Jasmijn Koelink en schrijfster Geertje Couwenbergh bieden samen programma´s aan waarin yoga met schrijfactiviteiten wordt gecombineerd. “Alle programma’s zijn gebaseerd op onze ervaring dat schrijven beter, dieper en leuker wordt wanneer je wakker bent in je hele lichaam -niet alleen in je gedachtewereld. Om deze reden worden de schrijf- en leessessies afgewisseld met ademhalingsoefeningen en beweging”, aldus Jasmijn en Geertje. Het eerstvolgende traject van dit duo is een Engelstalige Yoga & Writing Retreat in Frankrijk. In februari 2017 gaat een jaartraject met schrijf-stilteretraites van start. De activiteiten die hier onderdeel van uitmaken kunnen los of in combinatie worden geboekt en vinden plaats in het Dominicanenklooster in Huissen.
Kijk voor meer informatie op de website van Jasmijn Koelink.

 

Beeldrechten foto boven artikel: Flickr rainbeau_hr604 adifansnet CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.