5 producten die je beter niet kan consumeren voor een betere balans

5 producten die je beter niet kan consumeren voor een betere balans

We kennen het allemaal wel. Van die dagen dat alles even tegenzit, je nergens zin in hebt en je het liefst de hele dag in bed wil blijven. Ga je gewoonten en eetpatroon eens na, want het consumeren van bepaalde producten kan mede bepalen of jij lekker in je vel zit.

Medicijnen

Veel mensen komen op een punt in het leven waarbij ze tijdelijk medicatie voorgeschreven krijgen. Medicijnverslaving gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar is een proces dat ernstige gevolgen kan hebben. Gelukkig heeft jarenlang onderzoek uitgewezen dat een medicijnverslaving goed te behandelen is. Hierbij is het zaak dat deze mensen afkicken van medicatie in een afkickkliniek.

Cola

Frisdrank is voor jong en oud een populair drankje overal ter wereld. Het is lekker en verkoelend, er is een ruime keus en in sommige gevallen kan de koolzuur in de frisdrank helpen tegen buikpijn. Het teveel nuttigen van frisdrank kan ook schadelijk werken voor je lichaam. Naast dat er veel suikers inzitten, is het slecht voor je gebit maar ook voor je mentale en algemene gezondheid. Bij overmatig gebruik veroorzaakt teveel frisdrank hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en overgewicht.

Koffie

Koffie kan in verband worden gebracht met veel gezondheidsvoordelen, zoals een verminderd risico op leverziektes en diabetes 2. Echter kan teveel cafeïne voor nadelige effecten hebben bij sommige mensen. Dit verschilt sterk van persoon tot persoon. De hoeveelheid cafeïne kan het zenuwstelsel overweldigen met slapeloosheid, hartkloppingen en humeurigheid als gevolg.

Tonijn

Tonijn wordt beschouwd als goede bron van omega 3-vetzuren en er zit veel eiwit in. Maar daarnaast kan tonijn ook hoge gehaltes van een milieuvervuilende stof genaamd methylkwik bevatten. Dit is in grote hoeveelheden giftig dat veel nadelige gezondheidseffecten veroorzaakt, zoals problemen met het gezichtsvermogen en spraakstoornissen. Er zijn tal van opties vis die ook omega 3-vetzuren bevatten maar minder vervuild zijn met kwik, zoals zalm, forel en sardines.

Alcohol

Veel mensen genieten vaak meerdere keren per week van een drankje. Waar het voor veel mensen om de gezelligheid en de smaak te doen is, geldt dat voor mensen die een alcoholverslaving hebben niet. Wanneer de grens van alcoholgebruik verschuift naar misbruik ligt alcoholverslaving op de loer. Hierdoor hebben veel mensen vaak hulp bij een alcoholverslaving nodig.

Ben of ken jij iemand die hulp nodig heeft bij een verslaving? Actie ondernemen is de eerste stap, je staat er niet alleen voor.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *