Boost your health – zo hou je het vol!

goede-voornemens

Wat ga jij dit jaar doen om je gezondheid te verbeteren? De meeste mensen beginnen het nieuwe jaar vol goede moed om het dit jaar toch maar is heel anders te gaan doen.

Minder eten, meer sporten, stoppen met roken, etcetera. Waar gaat het meestal mis? Met het elimineren van allerlei voedingsmiddelen. Maar hoe meer wij onszelf bepaalde voeding gaan ontzeggen, hoe meer ons lichaam schreeuwt deze voedingsmiddelen juist wel te eten. Want het vervelende is dat onze hersenen “niet” niet begrijpen. Dus als je tegen jezelf zegt, ik wil nu niet meer snoepen, horen je hersenen eigenlijk alleen maar ‘ik wil snoepen’.

Goede voornemens zijn natuurlijk fantastisch maar goede voornemens houden in dat je wel een realistisch plan voor jezelf moet maken. Hiermee bedoel ik dat als je eigenlijk bijna nooit sport dat je niet van jezelf kan verwachten dat je opeens wel vier keer per week naar de sportschool gaat en dat kan volhouden. En dat geldt natuurlijk ook voor de voeding.

Misschien kan je het dit jaar een beetje anders aanpakken. Wees een beetje liever voor jezelf verwacht niet dat je alles in één keer kan veranderen. Maar begin met kleine stapjes dus in plaats van nooit sporten begin met één of twee keer in de week te sporten. En in plaats van dat je alle voedingsmiddelen eruit gooit omdat je een paar kilootjes kwijt wilt. Probeer je focus te houden op wat je allemaal wel mag in plaats van niet.

7 tips om te zorgen dat je dit jaar wel je doel bereikt

– Zet jezelf een doel en maak een plan ( een doel zonder plan is een wens)
– Maak een realistisch plan
– Hou je aan je plan
– Vergeef jezelf als het een keer misgaat
– Probeer leuke manieren te bedenken om je doel te bereiken
– Begin met kleine stapjes
– Vermijd zoveel mogelijk situaties waarbij je in de verleiding kan komen om in je oude gewoontes terug te vallen

Succes & geniet!


Door: Gwendela, MissDetox.nl

Meer van MissDetox

Recovery Smoothie
SLA detox days

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *