CIVAS thuisstudie Kruidengeneeskunde

Leer met de cursus Kruidengeneeskunde alles over kruiden en ontdek de genezende kracht van de natuur. De indianen in de regenwouden van het Amazonegebied weten het als geen ander: de natuur is één grote bron van medicijnen. Schijnbaar moeiteloos halen zij de juiste planten en kruiden uit het bos om tal van kwalen te behandelen. Wist u dat nog steeds vijfenzeventig procent van alle erkende geneesmiddelen is afgeleid van de kruidengeneeskunde?

Cursus Kruidengeneeskunde: wat leert u?

De cursus Kruidengeneeskunde bespreekt allereerst de grondbeginselen en genezingsmodellen van de kruidenleer. U leert de classificatie van kruiden kennen en komt te weten welke werkzame bestanddelen zij bevatten. De chemische samenstelling en genezende eigenschappen worden uitgebreid besproken. Er komt een groot aantal kruiden aan bod en u leest alles over de wijze waarop u ze bij ziekte kunt inzetten.

Natuurlijk leert u de doseringen kennen en de manier waarop u geneeskrachtige kruiden toedient. Bovendien wordt in de cursus zorgvuldig uitgelegd hoe u kruiden kweekt en hoe u zelf kruidentincturen, -tonicums, -zalven en -kompressen samenstelt. Ook wordt ingegaan op bloesemremedies, homeopathie, het gebruik van kruiden in de keuken en cosmetische toepassingen van kruiden.

Kruidengeneeskunde: wat kunt u ermee?

Uw kennis van de kruidengeneeskunde en de heilzame toepassingsmogelijkheden is na succesvolle afronding van deze cursus meer dan uitstekend. Start als kruidengeneeskundige een praktijk of gebruik uw kennis in uw eigen omgeving.

Kruidengeneeskunde is goed te combineren met homeopathie en andere natuurgeneeskundige therapieën. Het lesmateriaal van deze cursus Kruidengeneeskunde is bovendien zeer nuttig voor schoonheidsspecialistes en apotheek- of drogisterijmedewerkers.

De cursus Kruidengeneeskunde wordt erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST).

De CIVAS cursus Kruidengeneeskunde biedt u daarnaast nog de volgende voordelen:

  • zeer uitgebreid lesmateriaal
  • meer dan 150 kruiden besproken!
  • talloze tips voor praktisch gebruik
  • vele behandelrecepten

Kruidengeneeskunde studeren bij CIVAS? Zo werkt het.

U kunt vrijwel meteen aan de slag met uw cursus Kruidengeneeskunde, zonder specifieke vooropleiding. Twijfelt u of de cursus Kruidengeneeskunde bij u past? Download dan eerst een gratis proefles. Na uw inschrijving, via civas.nl of per telefoon, ontvangt u binnen twee werkdagen het complete studiepakket thuisgestuurd. Het tempo van studeren bepaalt u zelf.
U mag naar eigen inzicht versnellen of een studiepauze inlassen. De gemiddelde studieduur is 5 maanden. Het lesgeld van de CIVAS cursus Kruidengeneeskunde bedraagt € 220, plus € 20 inschrijfgeld. Het lesgeld betaalt u ineens of in termijnen. Net wat u uitkomt.
Vanaf uw inschrijving tot aan het diploma krijgt u begeleiding van een ervaren team studiebegeleiders. Zij kijken uw ingestuurde huiswerk na, beantwoorden uw vragen over de lesstof en kunnen adviseren over een vervolgstudie.

U kunt ons iedere werkdag telefonisch bereiken via 023 – 55 11 511 of een e-mail sturen naar info@civas.nl.

www.civas.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *