Dag van de Duurzaamheid: minder water, schoner haar

In een recente studie in Frankrijk over de impact van de recycling van badkamerproducten is een opvallende tendens gesignaleerd. Terwijl het Franse publiek 71% van de alledaagse plastics gescheiden aanbiedt voor afvalverwerking, wordt slechts 44% van het in de badkamer gebruikte plastic gescheiden aangeboden.

Om aandacht voor deze zorgelijke tendens te vragen, heeft de grootste shampoo-producent ter wereld op de laatste World Oceans Day een zogenaamde Beach Bottle geïntroduceerd. Een ‘Message in a Bottle’ die bij wijze van proef in alle Carrefours winkels in Frankrijk werd aangeboden. De Beach Bottle van Head & Shoulders is ’s werelds eerste recyclebare shampoofles waarin op Europese stranden geraapt plastic is verwerkt. In totaal zijn er 150.000 ‘Messages in a Bottle’ in Frankrijk uitgezet om de aandacht van het publiek te vragen voor plastic dat in de oceanen en op de stranden belandt. Head & Shoulders heeft aangegeven dat er in de nabije toekomst een substantieel deel van iedere shampoofles van gerecycled plastic zal zijn vervaardigd. Het merk distribueert jaarlijks 500 miljoen shampooflessen in Europa.

Schoon water is van levensbelang. En het wordt steeds schaarser. Als je shampoo gebruikt, gebruik je water. Dat kan niet anders. Maar je kunt wel zelf bepalen hoevéél water je gebruikt bij een haarwasbeurt. Daarom focust Head & Shoulders als ’s werelds meest verkochte shampoo op het waterefficiënter maken van hun producten. Veel shampoos adviseren om in te schuimen, te spoelen, en dat proces nog een keer te herhalen voor een optimale werking. Dat kost onnodig extra water. De nieuwe 3-Action Formula van Head & Shoulders begint meteen te werken bij de allereerste wasbeurt en is snel uit te spoelen. Zodat er minder water per haarwasbeurt nodig is. Met Head & Shoulders kun je 100% roosvrij blijven in slechts één minuut*, zodat er niet onnodig water wordt verspild. Dat kan door tijdens het inmasseren van de shampoo de kraan even dicht te doen. Je hebt namelijk alleen water nodig om uit te spoelen. En zoals gezegd, de nieuwe formule werkt meteen en is supersnel uit te spoelen. Dus 1 minuut is meer dan voldoende. En zo houd je 3 minuten over om de rest van je lichaam lekker te poetsen.

Head & Shoulders daagt je uit: 1 minute challenge!
Vandaag, Dag van de Duurzaamheid, daagt het merk jou uit in 1 minuut je haar te wassen met hun shampoo en een gekke foto in te sturen van die haarwasbeurt. De 5 grappigste foto’s worden beloond met een exclusieve Head & Shoulders Beach Bottle!

Meet the Beach Bottle
Niet alleen de shampoo maar ook de verpakking gaat een milieusteentje bijdragen. Afgelopen zomer heeft Head & Shoulders een proef gedaan door 150.000 volledig recyclebare Limited Edition Beach Bottles te maken van plastic dat deels (voor 25%) is opgeraapt van Europese stranden. De Beach Bottle is ’s werelds eerste volledige recyclebare shampoofles.

Kijk voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van het merk op www.headandshoulders.nl/nl-nl/over/duurzaamheid

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.