De gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna

De gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna

Een infrarood sauna is veel meer dan enkel een luxe cabine om in te ontspannen. Deze specifieke sauna kan namelijk ook voor een aantal gezondheidsvoordelen zorgen. De infraroodstraling verwarmt het lichaam op een geheel andere wijze dan de traditionele sauna waarbij gebruikgemaakt wordt van stoom en hete lucht.

Hoe werkt een infrarood sauna precies?

De traditionele Finse sauna warmt op door middel van warme stoom in een cabine. Een infrarood sauna werkt net even anders omdat er dankzij de infraroodstraling geen hete lucht nodig is. De energie van het licht wordt namelijk omgezet in een warmte die direct door het lichaam geabsorbeerd zal worden. Deze elektromagnetische infraroodstraling is onzichtbaar voor het menselijke oog en onschadelijk voor ons lichaam.

De voordelen van een infrarood sauna

Wanneer je in een infrarood sauna zit dringt de warmte tot diep in je huid door. Je lichaam wordt hierdoor effectief verwarmd. De warmte laat de lichaamstemperatuur stijgen en verhoogt de hartslag. Deze vorm van verwarming kan de volgende voordelen bieden:

Ontgiftende werking

Doordat het lichaam opwarmt zal je flink gaan transpireren in de infrarood sauna. Door het zweten worden afvalstoffen en ziekteverwekkers sneller uitgescheiden. Dit zorgt ervoor dat je de slechte stoffen beter kwijt raakt en zelfs een verbeterde weerstand kunt krijgen.

Soepelere spieren

De warmte van infraroodstraling zorgt ervoor dat spieren beter doorbloed zijn waardoor ze soepeler worden. Ook worden opgehoopte zuren na het sporten sneller afgevoerd zodat de kans op spierpijn kleiner wordt. Daarnaast worden goede voedingsstoffen juist sneller vervoerd en kunnen je spieren beter herstellen.

Zuivering van de huid

Dankzij de warmte van de infrarood sauna wordt de huid beter gereinigd. Hierdoor kunnen klachten door huidaandoeningen, zoals acne en eczeem, een stuk minder worden.

Hulp bij afvallen

Je lichaam is hard aan het werk als je veel transpireert, waardoor je weer meer calorieën verbrandt. Hierdoor kan de warmte van de infrarood sauna je helpen bij het afvallen.

Verbeterde bloedsomloop

Door de warmte zetten aderen uit en gaat het hart sneller kloppen. Dit zorgt ervoor dat een infrarood cabine de bloedsomloop zal verbeteren. Dit kan genezingsprocessen in het lichaam versnellen en pijnklachten verzachten.

Ontspannende werking

Doordat de warmte van een infrarood sauna aanvoelt als een warme zomerdag, kun je in de cabine heerlijk ontspannen. Ook op je gemoedstoestand kan de infraroodstraling dus een positief effect hebben.

Genieten van een eigen infrarood sauna

Door een aantal keer per week zo’n dertig minuten in de infrarood sauna te verblijven kun je heerlijk gaan relaxen en hopelijk zelfs gezondheidsvoordelen ervaren. Om hier optimaal van te kunnen genieten, kan het fijn zijn om een eigen sauna in huis te hebben. Naar de sauna gaan is natuurlijk een leuke activiteit, maar zonder de deur uit te hoeven in je eigen privé infrarood sauna stappen zal voor velen nog meer ontspanning bieden. Je kunt ook heel eenvoudig online op zoek gaan naar een eigen infrarood sauna. Er zijn diverse infrarood sauna’s met verschillende designs en afmetingen die allemaal heerlijk bij je thuis geleverd worden.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.