Drie investeringen in jezelf die zich altijd uitbetalen

Drie investeringen in jezelf die zich altijd uitbetalen

Dat het dure tijden zijn, dat hoeven wij je ongetwijfeld niet uit te leggen. Van hoog tot laag en arm tot rijk; iedereen merkt het in zijn of haar portemonnee. De eerste reactie is natuurlijk om te kijken waar er bespaard kan worden en dat is ook zeker aan te raden. Maar toch zijn er uitgaven waarvan wij zeggen; doe ze toch! Investeringen in jezelf zijn hier een voorbeeld van. Zaken waar je dus vooral niet op moet besparen, die zetten wij op een rij!

1.      Kennis is macht

Blijf altijd leren, hoe oud of jong je ook bent. Daarom is investeren in een opleiding ook altijd een goed idee. Of het nu het leren van een nieuwe taal of toegepaste psychologie op HBO niveau van NTI is. Je leert er áltijd iets van en het houdt je geest jong. Nieuwe materie en informatie prikkelt namelijk de geest en hersenen. Investeren in je eigen ontwikkeling is daarom iets wat eigenlijk altijd gaande moet zijn. Lastig om een keuze te maken en te bepalen waar je interesse ligt? Kijk dan eens rond op de site van NTI. Hierna heb jij ongetwijfeld een opleiding gevonden waar jij zin in hebt!

2.      Me-time

Investeringen in je eigen welzijn is er ook eentje die je nooit mag overslaan. Knap jij op van een goede massage? Blijf deze dan gewoon boeken. Ook lekker naar de kapper of een goed boek kopen om te ontspannen zijn investeringen in jezelf. Door deze genietmomenten te blijven creëren voor jezelf, zorg je ervoor dat je het dagelijkse leven aankunt. Door jezelf dit niet meer te gunnen zorg je er alleen maar voor dat stress zich ophoopt en er later problemen ontstaan. Daarom; maak jezelf een prioriteit en blijf investeren in je eigen quality time.

3.      Us-time

Eigenlijk geldt hetzelfde voor investeringen in je sociale omgeving. Denk aan quality time met je partner, kinderen en vrienden. Inmiddels is bewezen dat je mentale welzijn hier écht van opknapt. Je kunt natuurlijk wel dure varianten inruilen voor voordeligere opties zoals etentjes bij iemand thuis in plaats van buiten de deur. Maar maak dit wel echt een prioriteit en zorg dat je sociale leven er niet onder lijdt.

Bovenstaande activiteiten verdwijnen misschien al snel van je prioriteitenlijstje in lastigere tijden. Maar trap niet in deze valkuil en blijf investeren in deze zaken. Het gaat je op de lange termijn ontzettend veel opleveren. Het zorgt ervoor dat jij stabiel en fijn in je vel blijft zitten. Iets wat noodzakelijk is om pittige tijden aan te kunnen. Succes!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *