Duurzame investeringen in de persoonlijke verzorging

Duurzame investeringen in de persoonlijke verzorging

We willen onszelf goed verzorgen, zeker nu. Voldoende bewegen en gezond eten en drinken. Ook verzorgingsproducten die we dagelijks gebruiken zijn belangrijker geworden. Producten die we soms dagelijks gebruiken, blijken in de praktijk helaas niet altijd even duurzaam. Ook de manier waarop we omgaan met onze persoonlijke verzorging heeft niet altijd een positief effect op het milieu en klimaat, zonder dat we onszelf daarvan bewust zijn. Duurzame persoonlijke verzorging? Ontdek hoe je dat voor elkaar kan krijgen.

Dagelijks douchen?

Daar is in principe niks mis mee. Wel kan je vaak verduurzamen tijdens het douchen. Dat wist je waarschijnlijk al, maar in de praktijk is het toch lastiger dan je denkt. Blijf je liever een minuut langer dan korter onder de douche staan? Dat is heel begrijpelijk, maar natuurlijk niet erg duurzaam. Ben je op zoek naar een laagdrempelige oplossing, waarmee je ervoor zorgt dat je minder lang onder de douche staat? Kies voor een douche timer. De timer zorgt ervoor dat de douche simpelweg stopt op het moment dat de timer afgaat. Zo dwing je jezelf min of meer om te stoppen met douchen.

Nog meer douche tips! Want douchen doen we allemaal graag, maar het kan nog zoveel lekkerder zijn als je jezelf een beetje duurzaam opwarmt, of juist afkoelt. Werp eens een kritische blik op de haarshampoo of douchegel die je iedere keer weer gebruikt. Welke bestanddelen zijn hierin terug te vinden, en zijn deze wel zo duurzaam? De markt voor douche producten is tegenwoordig dermate verduurzaamt, dat je zelf al de eerste stappen richting gezond douchen kunt zetten. Goed voor je lichaam en mogelijk zelfs financieel aantrekkelijk.

Nieuwe producten in huidverzorging

Sta je ’s ochtends vaak een half uur voor de spiegel? Dan gebruik je waarschijnlijk diverse producten om je gebit en huid optimaal te verzorgen. Omdat veel mensen in de winter hun gezonde tintje kunnen verliezen, gebruikt men steeds vaker een tinted moisturizer. Dat geeft net een beetje extra dekking op de huid, waardoor je de gezonde tint terugkrijgt. Een alternatief is BB cream. Deze cream heeft een iets dikkere structuur, en dekt daardoor nog beter op de huid. Tevens camoufleert het imperfecties en hydrateert het de huid. Dat zijn voordelen van BB cream die ervoor zorgen dat je vaak minder afzonderlijke producten naast elkaar hoeft te gebruiken, en dat is extra duurzaam.

Vegan huidverzorging

Het aanbod van vegan huidverzorgingsproducten groeit enorm. Dit zijn verzorgingsproducten zonder dierlijke toevoegingen. Steeds meer mensen zijn overtuigd van de voordelen van vegan, ook binnen onze dagelijkse huidverzorging. Sta je voor de spiegel? Vraag je eens af of jouw producten beschikken over dierlijke elementen. Ook kunnen producten zijn getest op dieren; ook niet meer van deze tijd. Vegan verzorgingsproducten in make-up en huidverzorging zijn de toekomst. Maak er gebruik van!

Wat we dagelijks doen om onszelf te verzorgen, daarin kunnen we het verschil maken. Korter douchen, de temperatuur een graadje omlaag zetten, bewust omgaan met huidverzorgingsproducten. Het zijn voorbeelden die impact hebben op de leefomgeving, en zelfs een impuls kunnen vormen voor de eigen huidverzorging. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *