Een hoortoestel aanschaffen met vergoeding

Een hoortoestel aanschaffen met vergoeding

Denk je dat jij een hoortoestel nodig hebt? Als je research doet naar gehoorapparaten, kom je erachter dat het aanbod hierin enorm is. Het is dan ook goed mogelijk dat wanneer je hiernaar op zoek bent, je door de bomen het bos niet meer ziet. Soms als je een hoortoestel wilt kopen, heb je recht op een vergoeding. Een hoortoestel aanschaffen met vergoeding? Wij geven wat handige tips.

Doe de gehoortest

Om er zeker van te zijn dat je een gehoorapparaat nodig hebt, is het een aanrader om een gehoortest te doen. Ongetwijfeld heb je dit al eens eerder gedaan als je slecht hoort, maar het is handig om dit ook nog eens te doen voordat je op zoek gaat naar een passend hoortoestel. Zo kan het gehoorapparaat namelijk beter op jou worden ingesteld. Komt er uit de gehoortest dat je een gehoorverlies van minstens 35dB hebt? Dan kom je in aanmerking voor een vergoeding voor je hoortoestel.

Kijk naar hoe je bent verzekerd

Om te kijken naar hoeveel je daadwerkelijk vergoed krijgt, is het goed om te kijken naar je verzekering. In 2021 was het zo dat de vergoeding maximaal 75% van de aanschafprijs bedraagt. Als je echter een aanvullende verzekering hebt, is het mogelijk dat de kosten voor de volle 100% wordt vergoed. Neem jouw zorgverzekering eens goed onder de loep om te kijken naar wat er binnen jouw verzekering valt en wat niet. Valt een hoortoestel onder jouw basisverzekering of is hier een aanvullende verzekering voor nodig? Door dit te onderzoeken voorkom je vervelende situaties en weet je waar je aan toe bent.

Reken uit wat je voor vergoeding zou krijgen

Een andere tip is uitrekenen wat je zou krijgen. Wellicht heb je al een soort hoortoestel in gedachten en weet je de prijs hier ook van. Op basis van wat jouw zorgverzekeraar vergoedt, kun je dan bekijken hoeveel je krijgt en hoeveel je indien nodig nog moet betalen. De hoogte van jouw vergoeding hangt af van je verzekeraar, maar ook van het pakket en je polis. Heb je nog geen idee van wat een gehoorapparaat nu eigenlijk kost? Bij wat kost een hoortoestel kun je meer informatie vinden.

Zoek naar hoortoestellen in een bepaalde categorie

Het is mogelijk dat jouw zorgverzekeraar een deel of het gehoorapparaat helemaal vergoed, maar vaak wordt de keuze uit gehoorapparaten dan wel beperkt. Houd hier rekening mee voordat je een hoortoestel koopt. Zorg ervoor dat je goed weet welke gehoorapparaten wel worden vergoed en welke niet. Zo voorkom je dat je straks een aankoop doet die niet wordt vergoed.

Laat een uitgebreide analyse maken

Een hoortoestel kiezen doe je niet zomaar. Het is van belang dat je een gehoorapparaat koopt dat goed bij jouw wensen en behoeften past. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het apparaat comfortabel in je oor past. Om dit voor elkaar te krijgen is het slim om een uitgebreide analyse te laten maken bij een specialist op dit gebied. Laat je vooral goed adviseren, zodat de kans op een succesvolle aankoop groter wordt.

Deze tips hierboven kunnen jou erbij helpen om een hoortoestel met vergoeding aan te schaffen. Mocht je hier in aanmerking voor komen, is het dus goed om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Deze tips hierboven kunnen je daar al een eindje mee op weg helpen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *