Een man met een missie

Een man met een missie

Je hebt zo ongelooflijk veel kracht, zoveel wijsheid, zoveel diepe kennis. Ja jij, dit zit allemaal in je! Helaas groeien de meesten mensen op in complete onwetendheid hierover en gaan we door het leven met moeite, conflict en ontevredenheid. We groeien op in een samenleving waarin we leren dat geluk buiten jezelf ligt en afhangt van wat je werk is, hoeveel bezittingen je hebt en of je kunt winnen in een spel van macht, geld en aanzien. We hebben alles om een gelukkig en gezond leven te kunnen hebben, maar weinig mensen slagen hierin.

20 jaar geleden heeft Michaēl Bijker, na een bijna dodelijk ongeluk, ontdekt hoe hij zijn maximale mentale en fysieke capaciteit heeft kunnen benutten. Sinds 20 jaar wijd hij zijn leven aan het verspreiden van deze technieken om optimale gezondheid en geluk voor iedereen haalbaar te maken. Zijn cursussen bestaan uit de meest impactvolle technieken zoals Qigong, Breathwork, Yoga, en meditatie gecombineerd met zijn eigen, voor duizenden studenten succesvol gebleken methodes.

Michaēl is de oprichter van de ‘Life Awareness Project’ (yogalap.com). Een online leerplatform met meer dan 70.000 studenten. Wij vroegen hem om te vertellen hoe hij op dit pad is gekomen.

Waarom vind jij het nodig dat mensen deze technieken leren?

“Er zit zo’n grote kracht in ons. Een kracht om je leven op een prachtige manier vorm te gaan geven, om keuzes te maken die in lijn staan met wat voor jou écht juist voelt en een leven te manifesteren vol van overvloed en voldoening. Het is eigenlijk heel simpel, maar je moet wel de juiste methodes toepassen. Ik geloof dat er een tijd is gekomen waarin mensen dit op grote schaal gaan ontdekken, en dit zal een grote verandering gaan brengen hoe wij met elkaar omgaan en hoe onze wereld eruit gaat komen te zien.”

Wat is een omslagpunt geweest in je leven om dit levenspad op te gaan?

“20 jaar geleden kreeg ik een van de mooiste cadeaus die het leven kan geven; een bijna dodelijk ongeluk. “Dat is toch verschrikkelijk!  Hoe kun je dat nou als een cadeau  zien!?”, hoor ik sommigen al vragen. Maar dit ongeluk heeft mij laten zien hoe waardevol het leven is, hoe belangrijk het is om dankbaar te zijn, en wat de kracht van de geest echt inhoudt.

Toen ik 18 jaar was ging ik naar Australië om daar rond te reizen na mijn middelbare school. Ik heb daar met 2 vrienden een oude auto gekocht om het land te verkennen. Na 3 weken een heerlijk vrij en onbezonnen leven gevierd te hebben kregen wij een frontale botsing met een andere auto. Onze snelheden waren 100 km p/u, dat is dus een verschrikkelijke klapper geweest. De auto was 3 keer over de kop gegaan, volledig verwoest, en het heeft 3 uur geduurd om ons uit de auto te knippen. Ik werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht en ben daar 3 dagen later wakker geworden. Gelukkig had iedereen het overleeft, maar niet zonder letsel. Mijn ruggewervels waren op 2 plekken gebroken en mijn rechterarm was verlamd geraakt. Doktoren vertelden mij dat ik waarschijnlijk de rest van mijn leven met letsel zou moeten leven. Lichamelijk was ik en wrak, maar geestelijk was er iets moois gebeurd.

Ik was in het ziekenhuis eigenlijk alleen maar dankbaar. Dankbaar dat ik het had overleeft, dankbaar dat ik beide benen nog had, dankbaar dat ik dit mocht meemaken. Ik voelde me op een of andere manier nog meer spiritueel verbonden met ‘de bron’ en was ervan overtuigd dat alles wel weer goed zou komen. Ik was gelukkig vanaf jongere leeftijd al veel met spiritualiteit en mind-training bezig en kon deze technieken goed toepassen in mijn revalidatie. Ik ben daarna nog beter voor lichaam en geest gaan zorgen en ben toen veel gaan reizen naar o.a. India, Nepal en  Sri-Lanka. Daar heb ik veel kennis opgedaan over technieken zoals QiGong, Yoga en meditatie. Het is een lang traject geweest, maar ik ben nu, Godzijdank, weer helemaal gezond en mijn lichaam en geest functioneren optimaal. .

Wanneer werd voor jou deze levensmissie duidelijk?

Mede door dit ongeluk ben ik gaan inzien dat in de basis van een goede fysieke en mentale gezondheid, een krachtige geest moet zijn en dat dit te trainen is. Terug in Nederland zag ik in mijn omgeving dat er zoveel mensen aan fysieke en mentale klachten leden; van depressie, angststoornissen, en stress tot rugpijn, slapeloosheid en migraine. Ik was ervan overtuigd dat ook zij geholpen konden worden door de technieken die voor mij zo succesvol waren geweest. .

Toen ben ik begonnen om deze kennis te delen en anderen te helpen. Het werd mijn levensmissie om deze kennis te verspreiden aan iedereen. Een betere wereld creëren gebeurd als ieder als individu onze kracht vinden en die inzetten om anderen ook te helpen. Dit werkt als een ripple effect, meer en meer mensen zijn deze technieken gaan leren om zelf gelukkiger te worden, en voelen dan ook sterk het verlangen iets toe te gaan voegen in de wereld waardoor ook zij anderen gaan helpen. Het is prachtig om te zien. Ik ben dankbaar dat ik meer dan duizend mensen heb kunnen opleiden tot ademhalingscoach en begeleider zodat ook zij anderen deze technieken kunnen leren.

Hoe kunnen mensen deze technieken leren?

Ik heb een 7 daags programma gecreëerd met ademhaling, beweging en gedachtetraining technieken om die kracht in jezelf te gaan ontwikkelen (The Life Awareness Essentials course)  Hierin leer je 3 krachtige ademhalings en bewegings technieken en cultiveer je een dagelijkse routine om een leven te creëren waarin je het meeste uit het leven haalt, voldoening haalt uit wat je doet, en anderen echt kunt helpen met je aanwezigheid. Er zijn meerdere ademhalings, QiGong, Yoga en meditatie cursussen te vinden op mijn website. Om deze cursussen toegankelijk te maken voor iedereen mag je betalen hoeveel je kunt en zijn de cursussen gratis voor hen die het niet kunnen betalen. Kennis is om te verspreiden en niet om geld aan te verdienen.

Wil je verder nog iets delen met de lezers?

We leven in een dynamische tijd waarin veel aan het veranderen is op alle vlakken van deze realiteit. Kijk naar veranderingen in het klimaat, de samenleving, technologische ontwikkelingen, maar vooral ook ons bewustzijn. Er is een werkelijke golf van veranderingen aan het gaan door alle lagen van deze realiteit. Als mens kun je hierin neigen richting angst en frustratie, of kun je jezelf op een diepere laag gaan ontwikkelen. Net als bij golfsurfen, je kunt golven berijden of je kunt erdoor verdrinken. Maak gebruik van deze golf van verandering en evolueer je bewustzijn. Dit is een hele bijzondere tijd om te mogen leven.”

Wil jij leren leven in overvloed, gezondheid en het maximale uit jezelf halen? Doe dan mee met 70.000+ studenten wiens levens getransformeerd zijn door deze simpele, krachtige technieken. De cursussen zijn toegankelijk voor iedereen en je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt doneren om Michaēl Bijker en zijn missie te supporten: https://yogalap.com/

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *