Einde aan stress met duizendpoot ashwagandha

ashwagandha vitaminesperpost

Bent u al bekend met ashwagandha? Ashwa-wat? Ashwagandha is een adaptogeen kruid dat al sinds duizenden jaren een prominente plek in de Ayurveda inneemt. Omdat het een zogenoemd adaptogeen is, helpt ashwagandha het lichaam bij stress. Hier houdt het echter niet mee op: ashwagandha is een echte duizendpoot met vele toepassingen.

Tekst: Marceline Geelen

Wat is ashwagandha?

De officiële naam van ashwagandha luidt Withania Somnifera. Ashwagandha is Sanskriet voor ‘de geur van een paard’. Dit komt waarschijnlijk omdat de wortel naar een bezweet paard ruikt. Ashwagandha wordt ook vaak Indiase ginseng en winterkers genoemd. Zoals gezegd, wordt het in de Indiase kruidenkunst Ayurveda gezien als een adaptogeen kruid. Adaptogenen zijn kruiden en stoffen die de mentale en fysieke weerbaarheid kunnen verhogen bij kortdurende periodes van stress. Vanuit dat perspectief zouden adaptogenen in de huidige 24-uurs maatschappij waarin we alsmaar haast hebben, eigenlijk deel uit moeten maken van ons dagelijks dieet.

Ashwagandha: boordevol withanoliden

De belangrijkste actieve stoffen in ashwagandha zijn withanoliden. Deze stof maakt onderdeel uit van de groep van flavonoïden. We treffen flavonoïden ook aan in fruit, groente, zaden en noten. Withanoliden zijn een groep van minstens 300 van nature voorkomende chemische verbindingen. Deze secundaire plantaardige stoffen zijn vooral afkomstig van planten uit de nachtschadefamilie.

Wat doet ashwagandha?

ashwagandha vitaminesperpost

In de Indiase Ayurveda wordt ashwagandha vooral gebruikt bij stress en om de vitaliteit te ondersteunen. We gebruiken vooral de wortel om zijn weldadige werking. De bekendste toepassingen van ashwagandha zijn de werking bij stress. Het kan zowel door mannen als door vrouwen worden gebruikt. Omdat ashwagandha invloed op lichaam en geest heeft, is de wortel breed inzetbaar voor vele toepassingen. In de huidige gehaaste samenleving kan ashwagandha goede ondersteuning bieden. Het is goed voor de gemoedstoestand*, draagt bij aan de normale werking van het hart* en draagt bij aan het aanpassingsvermogen bij stresssituaties*. Ashwagandha is als supplement verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo kunt u kiezen uit Ashwagandha KSM-66 en Ashwagandha Extract.

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Welk ashwagandha supplement is het beste?

Als u een ashwagandha supplement koopt, is het belangrijk dat u erop let dat het supplement een hoge concentratie aan actieve inhoudsstoffen bevat. De hoeveelheid withanoliden varieert meestal tussen de 1,5 en 5%. Bij vitaminesperpost.nl kunt u ashwagandha kopen, die afkomstig is van een van de marktleiders, Sabinsa. Sabinsa garandeert een minimale hoeveelheid van maar liefst 7% withanoliden. Daarnaast is deze ashwagandha gestandaardiseerd op maar liefst 1% alkaloïden. Het ashwagandha extract van vitaminesperpost.nl is dus gestandaardiseerd op 7% withanoliden; een van de hoogste niveaus aan withanoliden die u kunt kopen. Het supplement Ashwagandha KSM-66 bevat het gepatenteerde KSM-66®. KSM-66® is ook afkomstig van de Withania somnifera plant, maar dan uit biologisch geteelde wortels. Het bijzondere van deze biologische geteelde ashwagandha is dat het extract het hele spectrum aan actieve stoffen uit de wortel bevat. Naast withanoliden bezit dit extract onder meer withanine, somniferine en tropine. Dit komt door een speciaal ontwikkelde, milieuvriendelijke filtermethode.

Prijs en verkrijgbaarheid

Bij vitaminesperpost.nl kunt u ashwagandha extract capsules en de formule Ashwagandha KSM-66 kopen. Beide zijn geschikt voor vegetariërs. Een verpakking Ashwagandha extract met 60 vegetarische capsules is verkrijgbaar voor € 14,95. Een verpakking Ashwagandha KSM-66 met eveneens 60 capsules is verkrijgbaar voor € 19,95.

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Het bedrijf gelooft dat natuurlijke producten beter zijn voor de gezondheid dan synthetische (kunstmatige) stoffen. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Toon de 1 reacties
  1. Bailliere schreef:

    Interessant

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.