Gezond eten met yerba maté van Neo Maté

YERBA MATÉ 100% natuurlijk en gezond

YERBA MATÉ: 100% natuurlijk en gezond

Yerba maté. Ken jij het al? Deze Zuid-Amerikaanse godendrank? Je drinkt maté als thee, of koffie. In de landen waar maté zijn oorsprong vindt, is het vooral een drank waar je samen van geniet. Maté geeft je een oppepper en is voor iedereen goed te verdagen. Maté is vooral erg gezond.

Maté maakt je geest helder

Of het laat je juist ontspannen. Op de traditionele manier drink je maté warm uit een speciale maté beker en een bombilla, een rietje van roestvrij staal in verschillende uitvoeringen. Maté zit boordevol antioxidanten. Door de hoge mate aan thiamine, vitamine B6, ijzer, magnesium, kalium en zink die het bevat draagt het drinken van maté bij tot een gezonde werking van het immuunsysteem.

Pure smaak

In de gevriesdroogde, rauwe variant blijven alle mineralen en vitaminen het best bewaard. De smaak is zacht en fris en kan zowel warm als koud worden gedronken. Varieer door de raw maté in cocktails te verwerken of in hartige gerechten. Maté is gezond en op heel veel verschillende manieren te bereiden en te gebruiken.

Maté op traditionele wijze bereid

Traditioneel drink je maté uit een kalebas. Deze vul je tot de helft met een maté naar jouw keuze. Je legt je handpalm op de beker en draait hem om. Schud rustig heen en weer, hierdoor komen de kleine deeltjes mee naar de bovenkant van de beker en is de kans dat het rietje waardoor je de maté drinkt verstopt raakt. Met een klein beetje koud water krijgt de maté de kans om het water op te nemen. Vervolgens vul je de beker aan met warm water. Ingewikkeld? Zeker niet. Op de website van Neo Maté leggen we het nog eens uitgebreid uit. Is dit toch te omslachtig voor je? Kies dan voor de maté zakjes, die geven je hetzelfde gemak als een theezakje.

Gezond leven met yerba maté Neo Maté

Demeter keurmerk

De maté van Neo Maté heeft de Europese Organic Agriculture Certificering en draagt als enige ter wereld het Demeter keurmerk.

Meer weten over Neo Maté? Neem een kijkje op de website www.neomate.nl en laat je meevoeren naar een wereld van een lekker gezond, ontspannen en opwekkend leven.

www.neomate.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *