Gezond haar met sulfaatvrije shampoo

Heb jij in de winter ook erg last van droog en futloos haar? Een goede optie is om een sulfaatvrije shampoo uit te proberen. Sulfaten zijn zouten of esters van zwavelzuur. Sulfaten zijn zeer krachtige, maar tegelijkertijd ook redelijk agressieve reinigers  waarvan het gebruik vaak samengaat met een uitdrogende en irriterende werking. 

Wat-zit-er-eigenlijk-in-je-shampoo-336x460Het grote voordeel van sulfaatvrije shampoos, is dat zij veelal een mildere reiniging hebben dan sulfaathoudende shampoos. In plaats van sulfaten, bevatten deze shampoos (een combinatie van) milde reinigers.

Vooral mensen met een gevoelige en droge huid  en/of droog haar zullen baat hebben bij het gebruik van een shampoo met een mild reinigende werking. Een mildere reiniging kan echter tegelijkertijd een nadeel zijn voor mensen met vet haar voor mensen die veel haarstylingsproducten of haarverzorgings- producten met siliconen gebruiken, omdat talg en siliconen lastiger weg te wassen zijn met een mild reinigende shampoo.  Het wordt dan ook vaak aangeraden om een sulfaatvrije shampoo in combinatie met siliconenvrije haarproducten te gebruiken.

Als je stopt met sulfaat shampoo’s en haarproducten met siliconen, dan merk je ook dat je haar er veel gezonder uit ziet. Dit betekend dus dat als je overstapt op sulfaatvrije shampoo’s, het gebruik van haarproducten met siliconen vrijwel overbodig is. Mocht je toch de behoefte hebben aan haarproducten zoals gel of haarcrème, dan zijn er gelukkig genoeg haarproducten die geen siliconen of agressieve ingrediënten bevatten.

organic-shampoo-colored-hair-cattierCattier-Paris heeft hier op ingespeeld en heeft dan ook sulfaatvrije shampoo’s (zonder siliconen) voor gekleurd- en fijnhaar in het assortiment! Wat Cattier beloofd met de shampoo voor gekleurd haar: De sulfaatvrije Cattier-Paris shampoo voor gekleurd haar reinigt zacht, voedt en zorgt voor kleurbehoud en glans. De beschermende antioxidante werking, met rijstextract, rijk aan aminozuren en peptiden, beschermt, herstelt en versterkt de haarvezels voor een duurzaam kleurbehoud, intense glans en een zijdezacht gevoel. De kleurintensiteit wordt verlengd en geoptimaliseerd, het haar wordt zacht en glanzend.’

Een mooie uitkomst voor in de winter! Vaak wordt het haar wat stroever als je je haar voor het eerst wast met sulfaatvrije shampoo. Dat gevoel krijg je totaal niet bij het gebruik van deze shampoo. Daarnaast ruikt het ontzettend lekker! De geur blijft lekker hangen na het wassen.

Ook heeft Cattier ook gedacht aan de volume-loos haar: ‘De sulfaatvrije Cattier-Paris shampoo voor fijn haar reinigt, voedt en geeft vcattier-fine-hair-26054olume aan het haar door een compactere haarstructuur te creëren vanaf de haarwortels. Het volume gevende complex (van abbesijnolie en fytosterolen) omhult en herstructureert fijn haar voor een direct volume-effect. Het haar voelt zacht en licht en heeft zichtbaar meer volume.’

De shampoo voor fijn haar doet ook wat het beloofd: meer volume creëren. De shampoo voor fijn haar geeft je een mooie volle bos en laat je haar lichter aanvoelen.

De shampoo’s zijn voor meer dan 90% natuurlijk en bevatten voedende ingrediënten zoals aloe vera en jojoba olie. De Cattier sulfaatvrije shampoo’s zijn per stuk voor €9,99 en hier verkrijgbaar.

Meer lezen?
> Verwen jezelf met een heerlijke Hamamset van Aleppo (Win!)
> Sara Rosalie: no nonsense  & natural (Win)

Bron: Beauty-review

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *