Gezonder leven met de e-sigaret

Het is niet gemakkelijk om te stoppen met roken. Sommige mensen doen het al jarenlang en het is nooit gemakkelijk om af te komen van een verslaving. Er zijn zoveel middelen die men kan gebruiken om te stoppen. Men kan sigaretfilters gebruiken, nicotinepleister aan hun arm plakken of nicotinekauwgom gebruiken maar deze middelen lukken niet altijd. Na een tijdje krijg je misschien weer de drang om te roken en begin je weer opnieuw.

Gelukkig is er nog wat dat wel kan werken. Het is alom bekend dat e-sigaretten gezonder zijn dan normale sigaretten. Dat komt omdat de elektrische sigaretten geen schadelijke stoffen bevatten. Je ademt geen teer of ammoniak in die je longen zwart maken. Wel kun je e-sigaretten roken met e-liquids die nicotine bevatten. Nicotine is niet bepaald gezond, maar het goede nieuws is dat het af te bouwen is.

Foto: HisuLee op Unsplash.com

Als roker is een e-sigaret dus een goed alternatief. Je hoeft dus niet helemaal te stoppen met roken, want dat is meestal de reden waarom men de drang krijgt om door te roken. Wat je dan kunt doen, is de nicotinegehalte te verlagen. Dit doe je dan totdat je helemaal geen nicotine meer nodig hebt. Je koopt dan e-liquids die helemaal geen nicotine bevatten. Als je wilt kun je dan helemaal stoppen, maar dat hoeft ook weer niet. Bij e-sigaretten ademt men geen rook in. Het gaat hier om damp en die heeft zeker niet hetzelfde effect als nicotine.

Het is ook veel beter voor je omgeving. De damp die je uitademt bevat geen onprettige geurtjes of schadelijke stoffen. We weten allemaal dat rook van normale sigaretten ook andere slecht kan beïnvloeden. De damp van je e-sigaret verdwijnt snel en is dus niemand tot last. Je kunt de e-sigaretten dus ook rond je familie en in dichte ruimtes roken. Je hoeft dan niet naar buiten te stappen wanneer je een e-sigaret wilt roken wanneer je op een publieke plek bent.

Behalve dat zijn e-sigaretten ook leuker dan normale sigaretten. Je kunt eentje kiezen die helemaal bij je persoonlijkheid past. Je kunt een e-sigaret kiezen die klein is of die op een normale sigaret lijkt zodat niemand weet dat je aan het dampen bent. Maar je kunt ook eentje kiezen die vierkantig is en die met een aantrekkelijke kleur komt. De e-liquids zijn ook in verschillende smaken te krijgen. Het is leuk om af en toe wat anders te proeven dan alleen tabak. Waarom zou je geen aardbei of bubblegum uitproberen?

Er zijn dus genoeg redenen waarom een e-sigaret veel beter is dan een normale sigaret. Het voornaamste reden, is dat het veel beter is voor jouw gezondheid en de gezondheid van mensen om je heen.

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *