Gezondheid, wat kan je er zelf voor doen?

gezond

Column Judith Deckers

We zeggen het regelmatig tegen elkaar: “Op je gezondheid!” Een mooie wens, maar wat dóen we eigenlijk voor gezondheid?

Gezondheid is niet alleen het afwezig zijn van ziekte, gezondheid is de mogelijkheid het beste te maken van wat er is, wat mogelijk is. Deze kracht is in ieder mens aanwezig: wat heb je nodig om je gezond en gelukkig te voelen? Ben je je bewust van de manier waarop je met jezelf omgaat en met je omgeving? Wat is de manier waarop je eet, beweegt, denkt en voelt? Hoe ga je om met stress? Hoe slaap je? Is het mogelijk om je te ontspannen of ben je bezig met alles wat je “moet”?

Je levensstijl speelt een rol bij de manier waarop je gezondheid en geluk ervaart. Het begint bij bewustzijn, een geschenk aan jezelf: tijd maken om stil te staan en te zijn. Door stilte kom je in contact met je essentie en geef je ruimte aan wat er is.

gezondheid

Judith Beckers

Contact met jezelf is contact met je lichaam. Iets wat we soms opnieuw mogen leren, omdat we het vergeten zijn. Met yoga kun je het contact weer voelen, en ‘weten’ wat je lichaam nodig heeft. Yoga geeft vrijheid en is een manier om bewust door een ziekteproces heen te gaan. Verbinding met jezelf is ook belangrijk als het gaat om voeding: waarmee wil jij jezelf voeden, wat heb je nodig? Heb je aarde nodig (krachtig eten) of juist lucht (licht eten), heb je warmte nodig of juist niet? Ben je bereid om je (laten) voeden of zit daar weerstand? Als je jezelf toestemming geeft om zonder oordeel naar jezelf te kijken, ga je vanzelf voelen wat je nodig hebt. Jezelf geven wat je nodig hebt, dat is gelukkig en gezond zijn. Kinderbuik&co is het eerste medisch centrum waarin reguliere gezondheidszorg wordt gecombineerd met zijn wie je werkelijk bent.

Namens het gehele team Kinderbuik&co medisch centrum,
Enjoy & Do Good! – Judith Deckers

www.kinderbuikenco.nl

 

Meer Gezondheid:
>  De kracht van Dode Zee-mineralen (win!)
>  Vega Omega-3 olie (win!)

algenolie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *