Het meest duurzame cadeau voor Valentijnsdag

Donderdag 14 februari is het weer Valentijnsdag. Dé dag waarop je je partner en vriendin(en) even laat weten hoe belangrijk zij voor jou zijn. Hierbij hoort ook vaak een verrassing, zoals een etentje of een bloemetje. DeBetereWereld vroeg Greetz: Wat zijn dit jaar de meest duurzame cadeaus?

Wie dit jaar Greetz.nl bezoekt om een cadeautje te versturen, kan het best kiezen voor een Valentijnskaart of voor Chocolade van Tony Chocolony. De valentijnskaarten van Greetz zijn namelijk allemaal gemaakt van FSC papier, wat betekent dat het hout waarvan het papier is gemaakt afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.

Ook heeft Greetz twee valentijnskaarten van Fairmail in het assortiment. Van deze kaarten wordt de winst gebruikt om kansarme jongeren uit India of Peru te helpen.  een kaartje hoort er bij Valentijnsdag natuurlijk ook wel echt bij.

Ook is de chocolade van Tony Chocolonely erg populair. Chocolade is zelfs het meest gegeven cadeau van vrouwen aan mannen. Hieruit blijkt dus maar weer dat liefde daadwerkelijk door de maag gaat bij de heren. Tony Chocolonely is het schoolvoorbeeld van een duurzaam product, waarbij de doelstelling is om een reep chocolade te realiseren zonder kinderarbeid. Ook brengt Tony Chocolonely zijn hele productieketen in beeld, zodat je duidelijk kunt zien waar bijvoorbeeld de cacao(boter) vandaan komt.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *