Hoe kom je af van die vervelende decemberkilo’s?

December is een maand bomvol gezelligheid. Een feestje hier, een etentje daar en natuurlijk veel feestdagen. De familieverplichtingen vliegen je om de oren, net zoals al het lekkere eten. Het begint allemaal met Sinterklaas. Pepernoten, marsepein, chocoladeletters en natuurlijk pepernoten met allemaal verschillende soorten laagjes. Dan komt meteen op 6 december het kerstassortiment al in de winkel. Koekjes, chocolaatjes, amandelspijs of een kerststol. Je komt absoluut niks te kort. Het einde van de maand sluiten we natuurlijk af met een kerstdiner en oliebollen. Het is een overheerlijke maand, maar in januari staan we toch wat beteuterd op de weegschaal. Al dat lekkere eten en die overheerlijke wijntjes hebben er toch ingehakt. Als je weer een tijdje normaal eet zullen de decemberkilo’s vanzelf wel weer verdwijnen, maar het kan geen kwaad om dit in een klein beetje te versnellen. Gelukkig zijn hier een aantal handige tips voor!

Wandelen of fietsen

Het zal vast niks nieuws voor je zijn. Ga vaker een rondje lopen of pak wat vaker de fiets. Ga simpel wel wat meer bewegen. Loop op je werk elke dag een klein rondje van 15 min tijdens je pauze of maak een verfrissende avondwandeling. Lijkt dit je een beetje saai? Trommel dan je partner, kinderen of vrienden op om mee te lopen. Kunnen jullie tijdens het wandelen mooi even bijkletsen. Hierdoor vliegt de tijd voorbij en voor je het weet ben je al een half uur of zelfs al een uur aan het lopen! Met de fiets kun je ook makkelijkere plekken ontdekken die je nog niet zo goed kent. Je kunt vaak wat verder weg gaan en komt van alles tegen. Met een handige universele houder voor op de fiets kun je ook je telefoon mét fietsroute bevestigen op je fiets. Er zijn verschillende fietsroutes te vinden en deze route kun je volgen via je telefoon. Je ontdekt nieuwe plekken, kunt goede gesprekken voeren én je beweegt meer. Kortom, meerdere vliegen in één klap! Klinkt ideaal toch?

Nieuw kookboek

Ben je een echte keukenprins(es)? Schaf dan een nieuw (gezond) kookboek aan. Blader het door en ontdek nieuwe, overheerlijke recepten. Maak koken weer leuk en experimenteer met onbekende ingrediënten. Er zijn talloze gezonde kookboeken te vinden, die je weer een verfrissende blik geven. Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit! Koop een e-book, bestel je boodschappen online en zodra je bestelling is bezorgd kun je aan de slag. Schaf voor je e-reader een hoesje aan die je kunt omvouwen en je kunt je e-book zo de keuken mee in nemen. Zet ondertussen een leuk muziekje op en maak er echt een momentje voor jezelf van. Na afloop kun je genieten van een heerlijke maaltijd met je man, gezin of natuurlijk met je favoriete Netflix serie. 

Een calorieënteller

Deze laatste schrikt je misschien even af, maar dat is nergens voor nodig. Er zijn verschillende apps op de markt waarmee je gratis jouw calorie inname kan bijhouden. Voorbeelden hiervan zijn, MyFitnessPal en Lifesum. Je kunt in deze apps al je gegevens invullen, zoals je lengte, gewicht en je doel. Vervolgens vul je elke dag in wat je eet. Door al deze gegevens in te vullen krijg je een goed inzicht in wat je nu precies eet. Misschien denk je dat je heel gezond eet door heel veel noten te eten, maar heb je helemaal niet door dat daar veel calorieën in kunnen zitten. Het is aan jezelf hoe streng je je aan de richtlijn van de app houdt, maar het geeft je in ieder geval een goed inzicht in je eetgedrag. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je telefoon vies wordt tijdens het invoeren van je voeding terwijl je aan het eten bent. Met een Huawei Nova 5T hoesje zorg je ervoor dat al het eten niet direct op je telefoon komt en het hoesje is goed schoon te maken. Als je de app een aantal weken gebruikt ga je vanzelf inzien wat voor jou een geschikt voedingspatroon is waar je je aan kunt vasthouden. Zo heb je een goede houvast en weet je wat voor jou de boosdoeners zijn. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *