Deze verzorgingsproducten zijn allergeen-vrij (win!)

zonbescherming

Wat is huidallergie precies?

Huidallergie ontstaat als de huid wordt blootgesteld aan allergenen. Ze kunnen voorkomen in (huid)verzorgingsproducten. Voorbeelden zijn parfum en conserveermiddelen.

Hoe ontstaat het?

Een allergeen moet in direct contact komen met de huid. Na penetratie hiervan, komt het allergeen in de bloedvaten terecht. Het lichaam, meer specifiek de T-cellen in het bloed, reageert op de stof met een allergische reactie. Binnen 24 tot 48 uur kan de allergie zich ontwikkelen. Heb je eenmaal een dergelijke allergie ontwikkeld, dan kom je er niet meer vanaf. Huidallergie gaat gepaard met uitslag en jeuk. Ook baby’s kunnen al een allergie ontwikkelen.

Is huidallergie een groot probleem?

In Europa heeft 27% van de mensen tussen 18 en 74 jaar een huidallergie. Iedereen kan ermee te maken krijgen. Vroeger was een allergie voor parfum iets waar vooral oudere vrouwen mee te maken kregen, nu is dit al bij kinderen vanaf 4 jaar.

Hoe kun je de kans op een huidallergie verkleinen?

Kies voor producten met het label AllergyCertified, om de kans op allergieën zoveel mogelijk te vermijden. Huidallergie is de enige allergie die je kunt voorkomen. Consumenten die allergieën,  eczeem, een gevoelige huid hebben of het risico op een huidallergie zo klein mogelijk willen maken, laten zich graag leiden door het label AllergyCertified en kiezen voor producten waaraan dit label is toegekend. Ingrediënten zoals hormoonverstorende stoffen, parfum, kleurstoffen en BPA zijn dan uitgesloten.

Kijk op www.dermanederland.nl voor verkooppunten

Mail&win

We mogen 5 pakketten met Derma Sun verloten. Vul hieronder je gegevens én voorkeur voor baby, kids of volwassenen in en maak kans!

Update: De win-actie is afgelopen, alle winnaars hebben inmiddels hun prijs ontvangen. Iedereen bedankt voor het meedoen!

Niet gewonnen? Niet getreurd! Hier kun je meedoen aan onze nieuwe duurzame en gezonde winacties

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *