Interview Aromed: Activeer je zelfherstellend vermogen

Aromed

Aromatherapie is de oudste geneeskunst uit onze natuur waarbij de natuurlijke etherische oliën ons lichaam helpen zichzelf (sneller) te genezen. Ik sprak hierover met Simone Lodder, eigenaar en directeur van Aromed Natuurproducten.

Tekst: Erwin Polderman

Aromed

Op welke wijze past Aromed Natuurproducten bij de meer bewuste lijfstijl van onze lezers?
Wij geloven in deze natuurlijke oplossingen voor mensen die zelf bewust met hun gezondheid omgaan. Mensen die geloven in het gebruik van de natuurlijke geneeskracht via de combinatie van aromatherapie en natuurlijke processen in ‘t lichaam. Wij gebruiken alleen 100% puur natuurlijke oliën voor de geneeskrachtige werking van onze producten en alle basisoliën zijn biologisch geteeld. Ze zijn vrij van conserveringsmiddelen, oplosmiddelresiduen en pesticiden, en gebruiken daarbij geen toevoegingen.
Sinds 1989 zijn wij gespecialiseerd in aromatherapie en hoogwaardige zelfzorgproducten, die allen uitwendig worden aangebracht. De huid neemt de werkzame stoffen heel snel op en transporteert het naar de onderliggende weefsels. Enkele voorbeel-den van onze producten zijn: Migrana hoofdroller, Ferula kalknagelolie, Echina mondspray, Shanghan Lun spierolie, Candira intieme hygiëne, Cuparosa gezichtsolie, Thurana wrattenolie.

Hoe komen deze producten tot stand?
De grondstoffen voor onze producten komen uit heel de wereld en worden meestal gewonnen door stoomdestillatie of koude persing. Wij hebben ook een aantal maceraten (weeksels – red.). De grondstoffen kopen wij via een Nederlands importeur waarbij wij alle benodigde certificaten, analyses en veiligheidsdocumenten ontvangen. Wij hebben van de producten een veiligheidsdossier laten maken door een daarvoor gekwalificeerd persoon. Hierbij staan wij onder controle van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit).
Wij maken alle Aromed-recepten in ons laboratorium en vullen ze daarna direct af in bruine glazen flesjes. De recepten komen tot stand door eerst research, samenspraak met onze eigen aroma-therapeuten en zelf uitproberen.Aromed Daarna laten wij het recept uittesten bij professionals als pedicures, schoonheidsspecialisten of fysiotherapeuten. Pas als zeker is dat het product bij minimaal 80-90% van de mensen werkt, zetten wij het op de markt.

Wat kunt u vertellen over de werking?
De geneeskracht van aromatherapie gaat terug tot 3000 jaar voor Christus. Chinezen wisten dat essentiële of etherische oliën die in ieder kruid, plant of boom voorkomen, heilzame eigenschappen bezitten. Deze kennis is bewaard gebleven en verspreid naar India, Perzië en vooral Egypte. Oude Chinese geschriften beschrijven uitgebreid de toepassing van etherische oliën in de gezondheidswetenschap. De moderne aromatherapie verbindt deze eeuwenlange ervaring met heden-daags onderzoek. De essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd en bevatten heel veel stoffen en daarmee vaak heel veel goede eigenschappen om in te zetten in een recept. Ook versterkt juist een combinatie van verschillen-de oliën de werking van een recept. Naast kant-en-klare producten voor een bepaalde klacht, verpakken wij ook enkelvoudige oliën om consumenten zelf een recept te laten maken, bijvoorbeeld een massage of huidolie die ze voor de juiste eigenschappen en geur heel persoonlijk maken. Ook kunnen natuurlijk de essentiële oliën gebruikt worden in een aromabrander.

de betere wereld

Hoe wordt iemand aromatherapeut?
Met een IFH-erkende beroepsopleiding, op HBO- niveau.

Wat kunnen onze lezers in de toekomst van Aromed Natuurproducten nog verwachten?
Aromed komt dit jaar nog met een nieuwe verpakking, een paar nieuwe producten en wij gaan onze producten biologisch certificeren.

Tot slot, wat is uw favoriete geur/aroma?
Van Geranium word ik helemaal blij en vrolijk. Het grappige aan deze olie is dat iemand óf afkeer heeft van deze geur óf het juist heel lekker vindt ruiken.

Meer info én alle producten vind je op www.aromed.eu

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *