Is de toegenomen blootstelling aan straling gevaarlijk?

Is de toegenomen blootstelling aan straling gevaarlijk

De hedendaagse wereld is erg afhankelijk van de snel ontwikkelende moderne technologie, maar helaas stapelen de gerelateerde gezondheidsproblemen zich op. Van extreem veel blootstelling aan blauw licht tot problemen met de geestelijke gezondheid. Steeds meer mensen ondervinden dergelijke klachten welke vaak ook met blootstelling aan straling en de constante schermtijd te maken hebben. Daarnaast groeit ook de groep met mensen die zich zorgen maakt over hun digitale gezondheid.

Toegenomen bootstelling aan straling

Toegenomen blootstelling aan straling

Een van de grootste zorgen die circuleert rond het gebruik van technologie komt voort uit blootstelling aan elektromagnetische frequentie (EMF). EMF-straling wordt uitgezonden door alle elektronische apparaten, waaronder natuurlijk mobiele apparaten, televisies, wifi-routers en alle andere apparaten met een kabel of batterij.

Enkele mobiele apparaten zoals computers en telefoons bestaan sinds de eind jaren 90/begin 2000. De eerste iPhone werd pas in 2007 op de markt gebracht, dat is nu pas 15 jaar geleden. Ook is de gebruiksduur/ intensiteit van de apparaten met duizenden procenten gestegen ten opzichte van de eind jaren 90. Gemiddeld zit een persoon nu per dag 5,7 uur achter een scherm. De schermen zijn feller geworden en de verbindingen met internet intenser.

Negatieve gezondheidseffecten door EMF-straling

Negatieve gezondheidseffecten door EMF-straling

Vandaag de dag zijn de meningen over de negatieve effecten van EMV-straling erg tegenstrijdig. Sommigen zeggen dat er niet genoeg bewijs is om te zeggen dat EMV-straling schadelijk is omdat er niet een direct biologisch werkingsmechanisme is. Vooral ook de lobby van internet en telefoon providers beweren dat er geen zorgen gemaakt hoeft te worden.

Toch is er een overwicht aan onafhankelijk gefinancierde onderzoeken dat duidelijk laat zien dat er wel negatieve gezondheidseffecten ontstaan. Vooral bij intensief en langdurig (5-10 jaar) gebruik van deze producten. Veel artsen en wetenschappers trekken aan de bel over de negatieve gevolgen van de toenemende straling voor de mensen, dieren en het milieu. Bovendien verloor de Federal Communications Commission (FCC) in de VS een historische rechtszaak in Augustus 2021 tegen de Children’s Health Defense (CHD). Hierin oordeelde de rechtbank dat de FCC, bewijs verwaarloosde bij het bepalen van de schadelijke straling niveaus. Dit heeft effect op alle mensen maar vooral op kinderen, die namelijk de meest kwetsbare groep zijn voor EMF-straling.

Langdurige blootstelling aan elektromagnetische velden is al vaker in verband gebracht met ernstige gezondheidsklachten. Dit gaat om fysieke en psychologische klachten. Bijvoorbeeld; tintelende handen, brandende huid, hoofdpijn, angst en concentratieproblemen.

EMF

De nieuwe naam voor deze aandoening is EHS, elektromagnetische overgevoeligheidssyndroom. Dit zijn personen die zeer gevoelig zijn voor elektromagnetische velden. Mensen die EHS hebben, die kunnen meerdere van bovengenoemde klachten ondervinden. Of het nu tintelingen in het lichaam zijn, of zo erg dat ze niet in de buurt kunnen zijn van draadloze frequenties. Er wordt verwacht dat ongeveer 20% van de bevolking er last van kan hebben. Dit bekend dus ook dat mensen vaak zulke klachten ondervinden maar niet weten dat het door de straling komt. Omdat het voor veel mensen nog volledig onbekend is.

Adviezen om blootstelling aan straling te reduceren:

  • In het algemeen wordt er geadviseerd om elektronische apparaten op ten minste 30-40cm afstand tot je lichaam te houden. Hierdoor wordt de blootstelling al zeker met 75% verminderd. Zorg je dat je één meter afstand hebt, dan is de bloostelling soms al 98% minder.
  • Ook is het advies om de bluetooth en wifi-instellingen op uw telefoon zo veel mogelijk uitgeschakeld te houden. Het liefst de telefoon zelfs op de vliegtuigmodus te zetten wanneer mogelijk. Zo vermindert u de blootstelling aan straling significant.
  • Gebruik producten die straling kunnen blokkeren, zoals antistraling telefoonhoesjes, laptoppads, dekens en kleding. Deze producten kunnen helpen om de blootstelling aan straling te reduceren, vooral ook wanneer u onderweg bent. 

DefenderShield producten

De fabrikant DefenderShield is de grootste producent wereldwijd van anti straling producten. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in anti straling telefoonhoesjes, maar ze hebben ook producten voor de laptop, tablets en ze hebben producten zoals handschoenen en mutsen. Alle producten zijn in staat om 90GHz aan EMV’s te blokkeren, inclusief 5G straling.

DefenderShield laat ook al hun producten uitvoering testen door de FCC in de Verenigde Staten. Hier wordt een blokkering van straling bevestigd tot 98%.

Alle producten zijn te verkrijgen bij Antistralingshop.nl – www.antistralingshop.nl

Klik hier voor meer informatie over EMV-straling en manieren waarop u uw blootstelling kunt verminderen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *