Jentschura: de driesprong van ontslakking

jentschura

Interview met de succesvolle gezondheidsauteur en ondernemer dr. h.c. Peter Jentschura en zijn zoon Roland Jentschura 

Dr. h.c. Peter Jentschura is de ontdekker van de “driesprong van de ontslakking”, de methode voor een crisisvrije ontgifting. Al 30 jaar onderzoekt hij de zuur-base-huishouding en welvaartsziekten als symptomen van verzuring en verslakking. In het interview licht hij samen met zijn zoon Roland toe, wat het voor een lichaam betekent succesvol te ontslakken.

jentschura

Dr. h.c. Peter Jentschura (links), Roland Jentschura

Meneer Jentschura, hoe komt het eigenlijk dat wij verslakt zijn?

Dr. h. c. Peter Jentschura: onze voedings- en leefwijze zijn in slechts enkele decennia zo sterk veranderd dat steeds meer mensen chronisch verzuurd zijn. Daarom wordt bij steeds meer mensen de huid als uitscheidingsorgaan actief, met als gevolg de meest uiteenlopende huidproblemen. Niet uitgescheiden zuren en schadelijke stoffen worden – gebonden aan neutraliserende mineraalstoffen, omhuld door vet en verdund met water – als zogenaamde slakken in het lichaam opgeslagen.

De meeste huidproblemen kunnen dus als symptomen van een verzuring worden uitgelegd. En hoe kunnen andere welvaartsziekten worden verklaard?

Dr. h. c. Peter Jentschura: de neutralisering van zuren en schadelijke stoffen heeft tot gevolg dat veel mensen snel last hebben van slijtage- en ouderdomsverschijnselen, want ze gebeurt door onze huidige slechte voeding met behulp van mineralen uit lichaamseigen depots. De gevolgen zijn bindweefselzwakte, broze vingernagels, tand- en haaruitval, tot scheuren in zenuwen, gewrichtsbanden en gewrichtskapsels en osteoporose. De ontstane neutrale zouten worden dan in het bind- en vetweefsel opgeslagen en veroorzaken hardnekkige gewichtsproblemen. Bovendien worden arteriosclerose, hoge bloeddruk, maar ook diabetes bevorderd. Later kan dit leiden tot jicht en reumatische aandoeningen, tot nier- en blaasstenen enz. En als het bloed zuur wordt tot een hartinfarct en beroerte.

En hoe kunnen we dat vermijden?bewustwinkelen

Roland Jentschura: allereerst moeten wij – ook voor onze duurzame schoonheid en gezondheid – grip krijgen op de verzuring en haar oorzaken. Wij moeten vooral onze voeding optimaliseren en veel meer groente, sla, kruiden, vruchten, noten en glutenvrije planten zoals gierst, quinoa, amarant en boekweit eten. Het liefst in biokwaliteit.

Zeer gewild is bijvoorbeeld onze ontbijtpap MorgenStund‘, die met weinig calorieën lang verzadigt en een groot prestatievermogen geeft. We moeten vaker bewegen, het liefst buiten, met mate trainen en ook stress compenseren. Voor een succesvolle ontslakking en gelijktijdige en regeneratie van ons lichaam moeten we altijd met de drie lichaamseigen stappen rekening houden.

Nu zijn we dus bij de door u, meneer Jentschura, voor het eerst onderzochte “driesprong van de ontslakking”. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

Dr. h. c. Peter Jentschura: de “driesprong van de ontslakking” begint met een gerichte slakkenoplossing. Bijvoorbeeld met kruidenthee, die zich gedurende eeuwen beproefd hebben en zoals wij het met onze 7×7 kruidenthee sinds decennia in praktijk brengen. Daarbij worden de slakken weer in hun oorspronkelijke bestanddelen opgesplitst. Daardoor worden de voorheen geneutraliseerde zuren weer gereactiveerd. Bij de tweede stap vindt een gerichte neutralisering plaats en een veilige afvoer van de zuren en giftige stoffen met behulp van basenvormende plantaardige vitaalstoffen. Het eten van voedingsmiddelen met teveel zuur zoals vlees, suiker, witmeelproducten of softdrinks wordt tegelijkertijd beperkt. Een hoogwaardig plantaardig granulaat zoals onze WurzelKraft ondersteunt onze eigen stofwisseling en de daarbij betrokken enzymen van de ontzuring en de regeneratie. Tegelijkertijd dekt WurzelKraft de verhoogde materiaalbehoefte voor de regeneratie.

jentschura

Worden dan bij de derde stap de zuren en giftige stoffen uitgescheiden?

Roland Jentschura: Precies. En dan vooral via de huid, omdat de andere uitscheidingsorganen zoals de nieren, lever, darmen en longen blijkbaar overbelast zijn. De huid is een zeer effectief uitscheidingsorgaan. En juist bij een ontslakkingskuur is het belangrijk dat wij daarvan gebruik maken. Want bij de dagelijks in ons lichaam ontstane zuren komen ook nog de uit de slakken gereactiveerde zuren, die eveneens moeten worden uitgescheiden. Dit proces ondersteunen we met een intensieve basische lichaamsverzorging.

Wat levert basische lichaamsverzorging op en wat kan ik doen?

Dr. h. c. Peter Jentschura: basische lichaamsverzorging met een pH-waarde van 8 tot 8,5 bevrijdt de huid van reeds uitgescheiden zuren, zodat gericht weer andere kunnen worden aan-gevoerd. Ons lichaam kan op celniveau ontzuren en regenereren. Bovendien optimaliseert basische lichaamsverzorging de zelfvetting van de huid. Het door ons ontwikkelde badzout MeineBase is afgestemd op het vruchtwater van een zwangere vrouw, waarin wij al negen maanden verbleven. De toepassingsmogelijkheden reiken van basische baden en voetbaden, die in elk geval regelmatig genomen dienen te worden, via basische kousen, beenwarmers, wikkels en massages tot dampbaden en sauna en nog veel meer. In plaats van zure douchemiddelen heeft zich, juist dan als de huid door chloor wordt belast, onze basische douchegel BasenSchauer beproefd.

Roland Jentschura: En hoe gezond men bij een consequente basische levenswijze blijft kun je perfect aan mijn intussen 75 jaar oude vader zien. Die is topfit. Mijn grootmoeder is ook een zeer goed voorbeeld. Zij werkte nog dagelijks op 100-jarige leeftijd opgewekt in haar eigen drogisterij.

www.pjentschura.nl

Tekst: Erwin Polderman

jentschura

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *