Jouw natuurlijke schoonheid weer laten stralen

Jouw natuurlijke schoonheid weer laten stralen

Een glanzende huid zonder rimpels, lijntjes en rode plekken: veel mensen tekenen er meteen voor. Helaas wordt de huid in ons gezicht door veel externe factoren beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan de zon, alcoholgebruik, de dingen die je eet en een tekort aan slaap.

Tegelijkertijd kan het ook zo zijn dat je erg goed voor je huid zorgt, maar dat door de tijd rimpels en groeven zichtbaar worden. Gelukkig is het dan mogelijk om met een beetje extra hulp jouw gezicht een flinke boost te geven. Bijvoorbeeld met een CO2 laserbehandeling.

Een CO2 laserbehandeling

De CO2 laserbehandeling is een procedure die steeds populairder wordt. Waarschijnlijk omdat deze behandeling zeer geschikt is om verschillende huidproblemen aan te pakken en de huid te verbeteren. Veel klinieken bieden deze behandeling aan om de huid in jouw gezicht een flinke boost te geven, waardoor deze er na verloop van tijd gezonder uitziet.

Bij een CO2 laserbehandeling wordt er gebruikgemaakt van een laser die geconcentreerde lichtenergie bundelt. De laser zendt vervolgens pulsen van licht uit die door de bovenste laag van de huid doordringen. Hierdoor wordt:

  • De beschadigde huidlaag verbetert
  • De collageenproductie gestimuleerd
  • De productie van nieuw en gezond huidweefsel bevorderd

Met als resultaat: een verbeterde textuur en een stevigere huid in het gezicht.

Cosmeceutical producten

Je kan je misschien voorstellen dat de huid na zo’n behandeling tijd nodig heeft om te herstellen. Hoe lang dat duurt hangt af van hoe intens de behandeling is geweest en hoe heftig jouw huid daar vervolgens op reageert. Bij de een duurt dit een paar dagen, bij de ander een paar weken. In die periode kan je last hebben van roodheid, zwelling of schilfering.

In die periode na de behandeling is het dus extra belangrijk dat je goed voor je huid zorgt. Hier zijn cosmeceutical producten zeer geschikt voor. Deze producten zijn speciaal gemaakt om de huid na een behandeling goed te verzorgen. Daarnaast worden deze producten vaak aangeraden als onderdeel van het traject om huidveroudering tegen te gaan.

Wat zijn cosmeceutical producten?

Wellicht ken je de term cosmeceutical nog niet. Veel bekender is namelijk de term ‘cosmetische’ producten. Cosmeceuticals zijn producten die tussen de reguliere cosmetische producten en farmaceutische producten zitten.

De eerste variant, cosmetische producten, koop je gewoon bij de drogist of bij de supermarkt. Farmaceutische producten vind je bij de apotheek en zijn op recept verkrijgbaar. Cosmeceutical zit er tussenin en kun je kopen bij gespecialiseerde huidklinieken.

Cosmeceutical producten zijn anders door de samenstelling van de ingrediënten. Een aantal voorbeelden:

  • Ze bevatten weinig tot geen parfum. Hierdoor kunnen ze anders ruiken dan producten die je gewend bent. Door de parfum eruit te laten is de kans minder groot dat de huid er geïrriteerd op reageert.
  • Cosmeceutical producten hebben een hoge concentratie aan werkzame stoffen. Oftewel: stoffen die de huid een flinke boost geven. Denk bijvoorbeeld aan vitamines, maar ook antioxidanten en zuren.
  • De concentratie werkzame stoffen is vaak een stuk hoger in cosmeceutical producten, ten opzichte van cosmetische producten die je bij de drogist koopt. Dit maakt de producten duurder, maar ook veel effectiever. Ze werken in op de diepere huidlagen. Dit is vaak niet zo bij reguliere producten. Deze werken meestal alleen op de oppervlakkige huid.

De juiste kliniek voor jouw gezicht

Wil jij jouw gezichtshuid een flinke boost geven met bijvoorbeeld een CO2 laserbehandeling? Zorg er dan voor dat je een kliniek uitkiest die ervaring heeft met zulke behandelingen. De huid in je gezicht is dun en verdient de juiste aandacht. Gebeurt dit niet, dan zal de schade dagelijks zichtbaar zijn, en in het ergste geval niet meer te herstellen. En dat wil je natuurlijk niet!

Wil je zeker weten dat je een goede kliniek uitkiest? Wees dan kritisch op de ervaring en expertise die ze hebben. Dit kun je doen door te kijken naar opleidingen en certificeringen. Ook beoordelingen van anderen kunnen erg helpen bij de juiste keuze. Plan voor je eerste bezoek een kennismakingsgesprek, en bespreek rustig met de arts of specialist wat jouw wensen zijn. Dit is ook een goed moment om de hygiëne en veiligheid in de kliniek te testen.

Heb je een goed gevoel bij de door jouw gekozen kliniek? Plan dan een afspraak voor de behandeling. Bespreek hierbij ook eventuele nazorg, zodat je weet wat er na de behandeling nodig is voor een blije en gezonde huid.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.