Kalkvrij water

Steeds meer mensen, die hun water willen zuiveren om zichzelf te beschermen tegen de steeds verdere vervuiling van het kraanwater met geneesmiddelen, chemicaliën en pesticiden, kiezen tevens voor het ontkalken van hun water.

Is dit ontkalken gezond?

Bij het ontharden van water wordt kalk uit het water verwijderd doordat het langs een hars stroomt die het kalk aan zich bindt. Ca+ deeltjes blijven aan de hars hangen en nemen de plaats in van Na+ deeltjes. Bij het ontkalken van kraanwater wordt natrium toegevoegd. Feit is dus dat ontkalkt water meer natrium bevat dan hard water. Voor het ontharden van de gemiddelde hardheid van 8dH naar 0dH wordt 68 milligram natrium per liter water toegevoegd. Dit is verwaarloosbaar ten opzichte van de 3850 mg natrium die we per dag consumeren. Pas als natrium een verbinding aangaat met chloor wordt het zout (NaCl) en smaakt het dus ook zout. Omdat er alleen natrium aan het water wordt toevoegd en geen chloor, smaakt onthard water dus niet zout. Ontkalken van drinkwater is niet slecht voor de gezondheid. De World Health Organisation (WHO) acht water dat onthard is op basis van ionenwisseling geschikt voor menselijke consumptie. Het ontkalken van water levert tevens een lichte zuivering van het water op.

Speciaal voor lezers van De Betere Wereld
Tot €500 voordeel op een zuiveringssysteem bij jou thuis
ga naar www.aquapurica.nl/actie

Welke voordelen biedt het ontharden van water?

Het ontkalken van drinkwater biedt vele praktische voordelen. Het water is allereerst voelbaar veel zachter en dit zorgt voor een echt andere beleving van het water. Dit is ook zeer prettig voor huid en haar en direct merkbaar bij het douchen. Een groot voordeel is bovendien dat het hele huis vrij is van kalkaanslag. Hierdoor hoeven de badkamer en de kranen nooit meer schoongemaakt te worden van kalk. Hiernaast bespaart een waterontharder veel geld. Apparaten gaan langer mee, u hoeft minder zeep te gebruiken en u hoeft minder vaak schoon te maken.

De beste waterbeleving

Het beste drinkwater verkrijgt u door een waterontharder te combineren met een waterfilter en vitalisator. Hierdoor krijgt u de beste kwaliteit water in uw hele huis. Het water voelt en smaakt werkelijk anders: zuiver, vitaal en gezond.

Tot wel €500 voordeel

Speciaal voor lezers van De Betere Wereld mogen we tot wel €500 voordeel bieden voor een systeem op maat bij jou thuis, ga naar www.aquapurica.nl/actie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *