Last van Candida of andere schimmelinfecties? Nano zilver maakt er korte metten mee!

In de vorige blogs werd al duidelijk hoe breed nano zilverwater werkt. Het doodt ziekmakende bacteriën en virussen. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de meeste infecties die je op kunt lopen.
Een derde categorie infecties wordt veroorzaakt door schimmels. Een schimmel is een beetje een gek micro-organisme. Samen met gisten zijn het fungi. Ze zijn noch dierlijk, noch plantaardig. Schimmels zijn niet alleen terug te vinden in ons lichaam, maar ze zijn overal op aarde aanwezig, als grote opruimers van de natuur.
In ons darmstelsel zijn gisten en schimmels in principe normale bewoners en geven zij geen klachten. Problemen ontstaan pas als de samenstelling van onze darmflora (het microbioom geheten) uit evenwicht raakt. Dat kan gebeuren door het overmatig consumeren van suikers en geraffineerde graanproducten, alcohol, het gebruik van antibiotica, de anticonceptiepil en andere medicijnen, gifstoffen afkomstig van voeding en water en niet te vergeten stress. Ook de aanwezigheid van parasieten kan schimmels uitlokken.

Candida albicans

De Candida albicans, eigenlijk een onschuldige gist, kan een schimmel worden als het microbioom verstoord raakt. Hij krijgt dan de kans om te woekeren. Dit kan klachten geven als jeuk aan de anus of bij de vagina, sterk ruikende afscheiding, vermoeidheid, concentratiestoornissen, diarree of constipatie, hoofdpijn, winderigheid, beslagen tong of een slechte adem, snel geïrriteerd zijn, slecht slapen, buikpijn, een spastische darm, een verstoorde suikerstofwisseling (veel trek in zoet en zetmeelproducten), jeuk in de oren en overmatige afscheiding van oorsmeer, voedingsintoleranties, vruchtbaarheidsproblemen, menstruatiestoornissen, blaasontsteking, prostaatklachten, zweetvoeten, zwemmerseczeem en kalknagels. Geen klachten waar je mee rond wilt blijven lopen.

Plan van aanpak

Om een candida-infectie succesvol te lijf te gaan, is het in de basis belangrijk om je voedingspatroon te veranderen. Dus flink te reduceren op suikers (ook de natuurlijke varianten en fruitsuikers), witmeelproducten en alcohol. En wist je dat ijzersupplementen ook een heerlijk hapje vormen voor schimmels? Als je extra ijzer moet nemen, is nano ijzer een goede keuze. Nano ijzer wordt namelijk al opgenomen in de mond, dus geeft geen belasting in de darmen. Voor meer info over nano ijzer, zie https://www.nanomineralen.nl/nano-ijzer/.

Als er een schimmelinfectie geconstateerd wordt, bijvoorbeeld door je huisarts, dan kan het advies zijn om een anti-schimmelmedicijn te gebruiken.
Maar zelfs reguliere artsen zijn niet altijd bereid om dat direct voor te schrijven. Het werkt wel snel, maar het komt regelmatig ook snel weer terug, vooral als dat het enige is dat je doet. De meeste artsen adviseren er nu eenmaal geen probiotica bij en een voedingsadvies hoef je ook niet te verwachten. Ook zijn deze medicijnen erg belastend voor de lever.
Daarnaast is er, door overmatig gebruik van antischimmelmiddelen in de landbouw, resistentie ontstaan voor antischimmelmedicijnen, die uit dezelfde werkzame stoffen bestaan. Dit is een probleem dat, net als bij antibiotica, ernstige gevolgen kan hebben.

Door het overmatige gebruik van fungiciden (antischimmelmiddelen) in de landbouw, is er een agressieve variant van Candida ontstaan, die zeer besmettelijk is en lastig te behandelen. Lees daar meer over op https://www.nanomineralen.nl/candida-auris/. Reden te meer om te kiezen voor een natuurlijk alternatief zoals nano zilver.

Nano zilver als in- en uitwendige remedie bij schimmelinfecties

Gelukkig zijn er goede alternatieven. Nano zilver is een natuurlijke en effectieve oplossing. Het mooie van nano zilver is dat je het kunt innemen, maar ook plaatselijk kunt toepassen. Bijvoorbeeld bij huidschimmels of een vaginale infectie. De gecombineerde aanpak werkt het snelst. Denk ook altijd aan een goede probiotica om het verstoorde evenwicht in de darmen te herstellen. Er zijn zelfs bacteriestammen die actief helpen om de Candida uit het lichaam te krijgen. Voor een gebruiksadvies, zie https://www.nanomineralen.nl/nano-zilver/.

Het allerbelangrijkste is om je eigen lichaam weerbaarder te maken en te werken aan de gezondheid van je darmen, zodat schimmels geen kans meer krijgen. Met nano zilverwater, probiotica en een lifestyle waarin ongezonde voeding, alcohol, medicatie en stress niet tot de dagelijkse gang van zaken behoren, kom je een heel eind!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *