Mineralen-krachtkuur

schusslerzouten

Celzouten kuur voor april

Klachten of ziekten gaan altijd gepaard met een onbalans in de mineralenhuishouding, zo ontdekte Dr. Schüssler. Met Schüsslerzouten of celzouten kun je de balans weer herstellen.

Zeker nu de tijd weer verzet is, hangt het voorjaar weer overduidelijk in de lucht. Bij veel mensen begint het dan te kriebelen en ze maken plannen voor de zomer. Tegelijkertijd zien behoorlijk wat mensen er tegenop deze plannen uit te voeren, omdat zij moe en lusteloos zijn. Met een ‘krachtkuur’ van Schüsslerzouten kun je je energiehuishouding weer op peil brengen om zo een voorjaarsdip te overwinnen.

Aanzetten tot energie

Als het je steeds maar niet lukt om tot actie over te gaan, dan kan Schüsslerzout nr. 3 Ferrum phosphoricum (ijzer) helpen je actie-reactiekracht in balans te brengen. Verminderde weerstand, een kort lontje en een grote behoefte aan koffie en zwarte thee zijn signalen die aan kunnen geven dat dit een passend celzout is.

Energie opnieuw verdelen

Zie je ertegenop zaken aan te pakken? Ben je al moe als je aan de uitvoering van je plannen denkt? Dan kan Schüsslerzout nr. 5 Kalium phosphoricum je helpen je energie opnieuw te verdelen. Denk aan krachtige spieren en uithoudingsvermogen. Bloedend tandvlees of grauw zien van vermoeidheid zijn signalen die aan kunnen geven dat dit een passend celzout is.

Energie besparen

Een goede vochtregulering is vereist voor soepelheid en optimalisering van lichaamsweefsels. De krachtkuur van Dr. Schüssler wordt daarom compleet met Schüsslerzout nr. 8 Natrium chloratum. Het zorgt eigenlijk voor energiebesparing, zou je kunnen zeggen. Een droge huid en een ‘druppel aan de neus’ zijn signalen die aan kunnen geven dat dit een passend celzout is.

Schüsslerzouten nr. 3, 5 en 8 versterken elkaar in de Krachtkuur:

krachtkuur tabel

Meer info vind je op: www.celzouten.nl


Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler. Bron: Actief met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling, ISBN 978 94 6015 147 7.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *