Natuurbegraafplaats Heidepol

heidepol

Maak kennis met Heidepol tijdens de open dag op 20 juni

Misschien kent u de term natuurbegraven inmiddels wel, maar heeft u toch nog veel vragen. Wat is natuurbegraven nou precies? Wat betekent dit voor mij en mijn nabestaanden? Natuurbegraven is in Nederland een relatief nieuwe vorm van begraven.

Een natuurbegraafplaats is een mooi natuurgebied waar u vrij bent een plek te kiezen. Op een prachtige locatie tussen Arnhem en Ede, nabij het Nationaal Park de Hoge Veluwe, ligt natuurbegraafplaats Heidepol. Wie deze plek bezoekt, wordt geraakt door het natuurschoon. Hier vindt men de ruimte voor rust en bezinning.

Anders dan op een reguliere begraafplaats wordt een laatste rustplaats hier vanzelf weer onderdeel van de natuur. Op de natuurbegraafplaats vindt u geen traditionele grafzerken. Enkel een houten gedenkteken markeert een graf. Zo merkt u nauwelijks dat u zich op een begraafplaats begeeft.

Eeuwigdurende grafrust
Een laatste rustplaats op natuurbegraafplaats Heidepol is een bijzonder alternatief voor traditioneel begraven en cremeren. Iedereen kan hier zelf een plek kiezen die bij hem of haar past, onder een mooie oude boom of in het open veld. Een graf op Heidepol heeft eeuwigdurende grafrust en wordt één met de natuur. Hierdoor zijn er voor nabestaanden geen zorgen meer over het grafrecht en onderhoud in de toekomst.

Natuur
Zoals de naam natuurbegraven aangeeft is het element natuur van groot belang. Natuurontwikkeling en natuurbeheer zijn essentieel voor een natuurbegraafplaats,
Met de ontwikkeling van natuurbegraafplaatsen wordt vaak nieuwe natuur gerealiseerd. Zo worden op Heidepol landbouwgronden omgevormd naar hoogwaardige natuur, bestaande uit heide, inheems loofbos en kruidenrijke akkers.

heidepol

Open dag zaterdag 20 juni
Op zaterdag 20 juni organiseren we onze jaarlijkse open dag. Iedereen is tijdens deze dag van harte welkom om kennis te maken met Heidepol. U kunt inspiratie op doen bij diverse stands met producten rondom verantwoord natuurbegraven. U ziet hier onder meer prachtige bloemsierkunst, natuurlijke wades, bijzondere kisten en handgemaakte manden. Ook zijn er verschillende uitvaartondernemers aanwezig om u te informeren over hun diensten. Ze vertellen graag wat zij voor u kunnen betekenen, als u kiest voor een laatste afscheid op deze natuurbegraafplaats.

Verder kunt u aansluiten bij een informatieve rondwandeling door medewerkers van Heidepol, luisteren naar mooie live muziek van celliste Eveline Rosenhart en een lezing bijwonen van notaris Natascha Dröge.

Bij de Ontvangstruimte kunt u terecht voor een kop koffie of thee en iets lekkers. Kortom; een bijzondere dag, op een bijzondere plek. Graag tot ziens op 20 juni wij u welkom, op zaterdag 20 juni.

Een afspraak maken?
Is 20 juni voor u geen geschikte datum? U bent natuurlijk ook op een ander moment van harte welkom om kennis te maken met Heidepol. U kunt op eigen gelegenheid een kijkje nemen. Ook kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek en een rondleiding. Om een afspraak te maken neemt u telefonisch contact op of u stuurt een e-mail. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website.

Meer info
Natuurbegraafplaats Heidepol
Harderwijkerweg 37
6816 VA Arnhem

026 – 711 22 10
vraag@heidepol.nl
www.heidepol.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *