Natuurlijk lopen gaat over beleving

natuurlijk lopen

Wat een gek idee. Blootvoets lopen met schoenen aan. Het klinkt tegenstrijdig. Toch zijn de overeenkomsten groter dan je zou denken. Door weer en wind, overal op blote voeten lopen, is niet voor iedereen weggelegd.

Waarom lopen zoveel mensen toch graag blootvoets. Omdat de beleving van het op blote voeten lopen zo intens is. Je voelt je daadwerkelijk van top tot teen meer in contact met je lichaam. En de bewegingsruimte die de voeten ervaren is bevrijdend.

natuurlijk lopen

Leguano schoenen komt tegemoet aan deze beleving.
Mijn eerste kennismaking met deze blootvoets schoenen was in mei 2014 op een summerfair in Ommen. Ik trok ze aan en was verkocht. Door mijn gevoeligheid onder de voetzool, was het voor mij praktisch onmogelijk om op blote voeten te lopen. En nu kon ik het gevoel ervaren blootvoets te lopen en dat op schoenen. Er ging een wereld voor mij open.

Leguano schoenen zijn zo ontwikkeld dat de schoen de voet volgt. Door het uiterst flexibele materiaal, voel en ervaar je precies waarop je loopt. De zool beschermt je en geeft het gevoel terug in je voeten. Omdat er geen ondersteuning in zit, worden de spieren, banden, pezen en botjes weer in beweging gezet. Dat resulteerd in sterke voeten en benen. Ook sta je rechtop. Omdat er geen verhoging in de hak zit, staan de enkels, knieën, heupen en schouders in een verticale lijn in zijn as.

natuurlijk lopen

Minder pijn met landing op de middenvoet
De lichtheid, zachtheid en flexibiliteit zorgen voor een soepele gang. Niet meer landen op de hak, maar op de middenvoet. Daar zit onze natuurlijke demping en niet in de hak.

Ik krijg heel veel positieve reacties van mensen die voorheen altijd pijn in de voeten hadden en bij wie door het dragen van Leguano schoenen deze pijn verdwenen dan wel sterk verminderd is. Na een gewenperiode om op de natuurlijke manier te lopen en nadat de spieren en pezen weer krachtig zijn geworden, kan met gemak lange afstanden worden gelopen. En dat zonder de vermoeidheid die anders in de voeten ervaren wordt.

natuurlijk lopennatuurlijk lopen

Leguanoschoenen
Ben je enthousiast geworden, lees dan meer op leguanoschoenen.nl of bezoek de webshop leguanoschoenen.nl/shop. Ook via Facebook, Twitter en Instagram blijf je helemaal op de hoogte. De Leguano schoenen zijn in een aantal winkels in Nederland verkrijgbaar.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *