Natuurlijke Mooimakers: kokosolie

Kokosolie wordt wereldwijd al eeuwenlang gebruikt als voedsel en als medicijn. Kokosolie is gezond, zo hebben Aziaten en de bevolking rondom de Pacifistische eilanden nauwelijks last van hart en vaatziekten. Wij gebruiken kokosolie voornamelijk om in te bakken of om in andere gerechten te gebruiken. Maar naast toepassing in de keuken is kokosolie ook zeer geschikt als natuurlijke mooimaker. Tenslotte is de huid het grootste orgaan van ons lijf en daar moeten we zuinig op zijn.

Verzadigde vetzuren

Kokos bevat middellange ketens verzadigde vetzuren. Deze kunnen zonder gal of enzymen worden verteerd. Het vet wordt dus niet in het lichaam opgeslagen. Door deze verzadigde vetzuren gaat kokosolie lang mee en wordt het niet snel ranzig.

Schimmels en bacteriën

Kokosolie bevat laurinezuur en caprinezuur. Laurinezuur is een vetzuur dat ook van nature voorkomt in ons eigen huidvet ( talg ). Ook zorgt laurinezuur ervoor dat schadelijke bacteriën, virussen en schimmels geen kans krijgen en werkt het ontstekingsremmend. Kokosolie bestaat uit kleine moleculen die in staat zijn door de huidlagen heen te dringen en heeft dezelfde PH waarde als de huid. Kokosolie bevat veel vitamine E en heeft een antibacteriële werking. Zo helpt het bij schimmelinfecties en kan het luieruitslag bij baby’s verminderen.

Biologische extra vierge kokosvet

Je kunt kokosolie gebruiken als haarmasker, lippenbalsem, tandpasta, bodybutter en deodorant. Het beste kun je hiervoor biologische extra vierge kokosvet nemen. Het liefst in een glazen pot. Biologische kokosolie is vrij van pesticiden en andere rommel. Houd je echt niet van de geur van kokos dan is geurvrij kokosvet een optie. Let er dan wel op dat deze niet bewerkt is.

Recept natuurlijke deodorant

Het is heel eenvoudig om je eigen natuurlijke deodorant te maken. Kokosvet wordt boven 25 graden Celsius vloeibaar. Het gemakkelijkste om kokosvet te laten smelten is om deze au bain marie te verwarmen.
Verder heb je nodig:

2 eetlepels biologische kokosolie

2 eetlepels baking soda ( zuiveringszout )

2 eetlepels maïzena

Eventueel etherische olie naar keuze. Bijvoorbeeld lavendel, sinaasappel, salie. Maximaal 6 druppels

Klein glazen potje met schroefdeksel

Verwarm de kokosolie tot deze vloeibaar wordt. Doe daarna de baking soda en de maïzena erbij en roer dit goed door elkaar. Voeg aan dit mengsel eventueel 6 druppels etherische olie naar keuze toe. Giet het mengsel in het kleine glazen potje en schroef het dekseltje erop. Laat de substantie hard worden door het in de koelkast te zetten. Je natuurlijke deodorant is nu klaar voor gebruik.

Groene beauty groet, Debbie

Toon de 4 reacties
  1. valorant schreef:

    298898 18200Just a smiling visitant here to share the enjoy (:, btw outstanding style . 210094

  2. 176423 790489Come across back yard garden unusual periods of ones Are usually Weight reduction and every 1 one might be essential. 1 way state could possibly be substantial squandering via the diet. lose weight 409398

  3. 198876 20245I discovered your weblog site internet site on google and appearance some of your early posts. Preserve up the excellent operate. I just extra increase Feed to my MSN News Reader. Seeking for toward reading far a lot more by you later on! 490987

  4. Azure DevOps schreef:

    723869 890403wonderful publish, very informative. 322919

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.