Natuurlijke preventie tegen hart- en vaatziekten

Synofit heeft een missie: de kwaliteit van leven op natuurlijke wijze verbeteren. Synofit houdt zich bezig met het onderzoek naar en het ontwikkelen van innovatieve natuurlijke receptuur. Dit heeft geresulteerd in een aantal unieke gezondheidsproducten, (tot nu toe) met name gericht op het optimaal functioneren van het bewegingsapparaat. Begin 2018 heeft Synofit een nieuw product gepresenteerd: SynoCare Cardio. Een uit natuurlijke ingrediënten samengestelde vloeistofcapsule ter ondersteuning van een verantwoorde lifestyle. SynoCare Cardio houdt het hart en de bloedvaten vitaal en vermindert het risico op hart- en vaatziekten.

Doodsoorzaak nummer één

De cijfers liegen er niet om: hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één. In ons land sterven elke dag 100 mensen aan deze aandoening. Zo’n 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken medicijnen tegen hart- en vaatziekten. Terwijl circa 2,4 miljoen landgenoten van 40 jaar en ouder een verhoogd risico hebben, maar geen medicatie gebruiken. Met name voor deze laatste groep is SynoCare Cardio ontwikkeld.

Ter ondersteuning

De doelgroep voor SynoCare Cardio bestaat dus uit 40-plussers met een verhoogd risico op een cardiovasculaire aandoening zonder dat zij hiervoor medicijnen gebruiken. Symptomen voor een cardiovasculaire ziekte vertonen zij (nog) niet, terwijl de risicofactoren wel aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan overgewicht, hoge bloeddruk, een verhoogde cholesterolspiegel of erfelijke aanleg. Een (soms fatale) waarschuwing maakt vaak pas duidelijk wat er aan de hand is. Van de huisarts hebben ze meestal al een lifestyleadvies gekregen: gezond eten, meer bewegen, stoppen met roken, alcoholgebruik matigen. SynoCare Cardio ondersteunt deze leefstijl en past binnen het totaalplaatje dat het risico op hart- en vaatziekten omlaag moet brengen.

De zoektocht van Henk Viëtor

Henk Viëtor, medisch specialist en wetenschappelijk onderzoeker, ontwikkelt onder meer reguliere geneesmiddelen tegen kanker. Vier jaar geleden werd hij zelf getroffen door een hartinfarct. Een signaal dat er iets goed mis was, maar gelukkig een goede afloop kende. Dat vormde voor hem de aanzet voor een gedreven zoektocht naar een oplossing voor het reduceren van het risico op hart- en vaatziekten. “Wat kunnen we nou doen om hart- en vaatziekten te voorkomen? In mijn revalidatieperiode heb ik me verdiept in deze vraag.”

Preventief

Wat betreft de behandeling van mensen die een hartinfarct hebben gehad is het in Nederland goed geregeld vindt Henk Viëtor. “Waar het fout gaat is de preventie. Dat zit niet erg in het westerse medisch denken. Daarvoor is echt een cultuuromslag nodig.” Alle kennis en ervaring voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van een gezondheidsproduct heeft Viëtor in huis. Hij is op zoek gegaan naar een natuurlijke tegenhanger van een in 2003 door Amerikaanse cardiologen ontwikkeld geneesmiddel ter voorkoming van hart- en vaatziekten. “Vanwege de bijwerkingen ben ik er geen voorstander van om dit medicijn op grote schaal preventief in te zetten. Dat is in mijn ogen geen goede oplossing. Ik wilde een product ontwikkelen met een vergelijkbaar effect, maar dan zónder de bijwerkingen. Een preventief middel op natuurlijke basis.”

Synergie

Uit natuurlijke ingrediënten werd de werkzame vloeistof voor SynoCare Cardio samengesteld: monacoline K uit rode gistrijst, berberine, ubiquinol, lycopeen, visolie, vitamine D3 en vitamine C. “Er zijn uitsluitend componenten gebruikt waarvan het effect eerder al wetenschappelijk was aangetoond. Bestanddelen die ieder op zich op een eigen manier inwerken op een onderdeel – zoals hoge bloeddruk, ontsteking en cholesterol – van het totale probleem. Mijn verwachting was dat er in deze combinatie synergie zou ontstaan”, vertelt hij. “Het mechanisme dat hart- en vaatziekten veroorzaakt is vrij simpel. Nagebootst in ons laboratorium bleken de afzonderlijke bestanddelen elkaars werking inderdaad te versterken.”

Eén capsule per dag

Een pilletje slikken, dat klinkt eenvoudig. Maar er is méér nodig. “SynoCare Cardio is ter ondersteuning van de lifestyle. Overstappen op een gezonde lifestyle is er dan ook onlosmakelijk mee verbonden. Toch doen! Ook al is dat soms lastig vol te houden.” De bekende bijwerkingen zijn weliswaar minimaal, maar ‘zomaar’ beginnen met SynoCare Cardio wordt afgeraden. Het advies is om eerst de gebruiksaanwijzing goed te bestuderen. In een enkel geval kan SynoCare Cardio namelijk de werking van bepaalde medicijnen beïnvloeden.

Prijs en verkrijgbaarheid

SynoCare Cardio bevat uitsluitend natuurlijke bestanddelen die goed zijn voor de gezondheid. Deze capsule draagt bij aan het behoud van een gezond hart, bloedvaten en cholesterolspiegel. SynoCare Cardio is verkrijgbaar bij de apotheek, zelfstandige drogist en reformwinkel. Online bestellen kan ook. De verkoopprijs voor 30 liquid caps is €29,95.

www.synofit.nl/synocare

Over Synofit

Bescheiden begonnen in 2010 weet Synofit zich inmiddels gewaardeerd door tienduizenden gebruikers. Zij hebben baat bij onze gezondheidsproducten op basis van natuurlijke receptuur. Tot voor kort richtten we ons vooral op het in conditie houden van het bewegingsapparaat: botten en gewrichten. Vanaf nu begeven we ons ook op het gebied van hart- en vaatziekten. Aan het beschikbaar komen van Synofit gezondheidsproducten voor de consument gaat gedegen wetenschappelijk onderzoek vooraf. Hierbij zijn deskundige artsen en wetenschappers betrokken. Gedreven experts die hun hoofd boven het maaiveld uit durven te steken. En zo zijn zij in staat om voor jou unieke gezondheidsproducten te ontwikkelen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *