Natuurlijke reisapotheek: Tips voor dit ideale vakantiemaatje

reisapotheek

Celzouten graag geziene gast in de reisapotheek

Het is weer vakantie! Dat betekent heerlijk bijtanken en ontsnappen aan het leven op kantoor, het huishouden en de sleur  van elke dag. Broodnodig om daarna weer fris aan de slag te gaan. Om het maximale uit de vakantie te halen is het verstandig goed voorbereid op reis te gaan. Er liggen nogal wat kleine kwaaltjes op de loer: van diarree tot zonnebrand en van schaafwondjes tot muggenbeten. Een op de trip afgestemde reisapotheek is wel zo handig en wie graag op een natuurlijke manier gezond blijft, doet daar ook de celzouten in. Deze mineralen zijn de ideale reisgenoot om al die kleine vakantie-bedervers te lijf te gaan.

Support voor de cellen 
Ons lichaam is sterk. Het is een complex geheel van miljarden piepkleine cellen, elk met een eigen taak en functie. Wat alle cellen gemeen hebben is de behoefte aan minerale verbindingen zoals die van nature in het lichaam voorkomen. Aan het einde van de 19e eeuw ontdekte Dr Schüssler dat deze celzouten essentieel zijn om gezond en fit te blijven. Hij ontwikkelde een serie van twaalf basis celzouten die los van elkaar of in combinatie gebruikt kunnen worden. Zijn onderzoek wijst uit dat toediening van de juiste zouten verlichting kan bieden bij gezondheidsproblemen. Bijna anderhalve eeuw later is het gebruik van celzouten relevanter dan ooit. Door het jachtige leven draaien de cellen overuren en kan hun herstellend vermogen wel wat support gebruiken.

celzouten

Schüsslerzout  Nr. 3 bij snij- en schaafwondjes
Een snij- of schaafwondje heb je zo te pakken. Schüsslerzout Nr. 3 (Ferrum Phosphoricum) wordt zowel uitwendig als inwendig gebruikt bij acute snij- en schaafwondjes en verstuikingen. Een soort EHBO in zoutvorm. Laat iedere vijf minuten een tabletje onder de tong smelten tot er verbetering komt, of maak een brei van vijf tot tien tabletten en gebruik die uitwendig op de gewonde plek. 

Schüsslerzout Nr. 3 ook bij zonnebrand
Verbrand? Ook dan biedt Nr. 3 uitkomst. Het zout geeft verlichting bij een zonnebrand waarbij de huid rood, heet en pijnlijk is. Neem iedere vijf minuten een tablet of gebruik een vochtig kompres waarin een paar tabletten zijn opgelost. Als de klachten elk jaar terugkomen kan Nr. 3 als preventieve kuur worden ingezet door iedere dag ’s morgens en ’s avonds drie tabletten in te nemen.

reisapotheek

Schüsslerzout Nr. 8 tegen droge lucht in het vliegtuig
Schüsslerzout Nr. 8 (Natrium Chloratum) biedt ondersteuning voor je vochthuishouding. Maak je een (lange) vliegreis, neem dan voor het opstijgen tien tabletten opgelost in een halve liter water en drink deze sloksgewijs op. Dit compenseert de droge lucht in het vliegtuig en versterkt de slijmvliezen.

Schüsslerzout Nr. 8 ook bij insectenbeten
Een muggen- of andere insectenbeet is zo opgelopen. Is de jeuk hinderlijk, dan kan elke 5 minuten 1 tabletje worden genomen tot de jeuk verdwenen is. 

Schüsslerzout Nr. 10 bij diarree
Je eetpatroon veranderen – zoals op vakantie vaak gebeurt – kan darmklachten geven. Diarree kan je vakantieplezier flink beperken. Op het uitzicht op de wc-deur in plaats van de zee zit natuurlijk niemand te wachten. Daar wil je dus snel vanaf. Schüsslerzout Nr. 10 (Natrium Sulfuricum) is het uitscheidingszout dat helpt bij het verwerken en loslaten van de verstoring. Voor je het weet zit je weer op het strand, zonder buikpijn. Neem dan iedere tien minuten 1 tablet tot de klachten over zijn. 

schussler

Hoe te gebruiken?
Voor alle Schüsslerzouten geldt dat je ze langzaam in de mond kunt laten smelten, zodat de werkzame ingrediënten door het mondslijmvlies worden opgenomen. Het is tevens mogelijk een mix van tabletten op te lossen in water en hiervan te drinken. Het beste is de tabletjes een kwartier voor de maaltijd in te nemen, maar gedurende de dag op benodigde tabletten te zuigen of van een oplossing drinken kan geen kwaad.

Een paar vakantietips van de celzout consulent:

reisapotheek

Tip: open bovenstaande afbeelding, print hem uit en neem hem mee op reis (samen met de betreffende celzouten uiteraard), zo heb je altijd de juiste hulpmiddelen en info bij de hand!

Prijs & verkrijgbaarheid
Voor persoonlijk advies – ieder lichaam is tenslotte anders – kun je terecht bij de winkel en/of de celzout consulenten. Zie voor meer informatie over celzouten www.celzouten.nl. Celzouten, van o.a. Pflüger zijn verkrijgbaar bij de betere drogist, apotheek en reformzaak. Verkoopprijs celzouten Nr. 3, 8 en 10: 100 tabletten voor € 5,95, 400 tabletten voor € 10,95 en 1.000 tabletten voor € 18,95.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *