Nederland viert Internationale Yoga Dag met meer dan 35 evenementen

geestkracht

Alle events staan op www.yoga-dag.nl

Een betere wereld begint bij jezelf en yoga kan daarbij helpen. Daarom hebben de Verenigde Naties 21 juni uitgeroepen tot Internationale Yoga Dag. Wereldwijd zijn er deze dag duizenden yoga evenementen en ook Nederland doet dit jaar weer mee.
De website www.yoga-dag.nl biedt een overzicht van meer dan 35 speciale yoga events die morgen, 21 juni, plaatsvinden in ons land.

Zo zijn er onder meer grote activiteiten in Middelburg en Maastricht, yoga in het Amsterdamse zakencentrum Zuidas en yoga op de Wadden in het hoge Noorden. Deze website is een initiatief van Yoga Dag Nederland die hiermee yoga onder de aandacht wil brengen bij een breed publiek. Yoga is wereldwijd een van de snelst groeiende sporten met in Nederland al meer dan 1,6 miljoen beoefenaars (volgens recent onderzoek van Vereniging Yogadocenten Nederland)

De Verenigde Naties hebben deze ‘Dag van de Yoga’ in 2015 officieel erkend na de oproep van de Indiase premier Narendra Modi. ”Yoga moet niet gewoon een oefening voor ons zijn, maar een manier om met de wereld en de natuur in verbinding te komen”, aldus Modi. ”Het moet een verandering brengen in onze manier van leven en ons bewustzijn, en het kan ons helpen bij de strijd tegen klimaatverandering”, aldus de Indiase premier.

Yoga Dag Nederland nodigt iedereen uit om 21 juni deel te nemen aan de Internationale Yoga Dag. “Ons doel is om bij te dragen aan een betere wereld die begint bij jezelf. Met yoga creëer je een positief effect op jouw directe omgeving”, aldus Robbert Zoon van Yoga Dag Nederland.

Meer informatie

Het overzicht van alle speciale yoga events van 21 juni in Nederland is te vinden op http://www.yoga-dag.nl/programma
De website van de Internationale Yoga Dag vindt u hier http://idayofyoga.org/

Meer Yoga?

Deze yoga-vakantie wil je meemaken…
Check de meest ecofab yoga kleding
Meer in ons Yoga-dossier

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *