Omega 7: Goed voor huid, slijmvlies en meer

Het vergeten vetzuur

Je kent de meervoudige onverzadigd vetzuren Omega 3, 6 en 9 wel – anders heb je de laatste tien jaar echt onder je dekbed geleefd. Deze bouwstoffen hebben meerdere malen hun positieve invloed op je lijf en hersenen bewezen. Ook voor vega’s en veganisten trouwens, als dat in plantaardige vorm wordt ingenomen. Omega 7 is het verloren gewaande familielid en verdient een warm welkom; je lijf zal je er dankbaar voor zijn.

Bekijk deze omega 7 supplementen

Omega 7 is belangrijk als bouwsteen van het slijmvlies dat een beschermend laagje in de spijsverterings-, ademhalings- en genitale kanalen vormt. Het helpt beschermen tegen die beruchte vrije radicalen die het spijsverteringskanaal kunnen aantasten en de slijmvliezen van de genitaliën (vooral tijdens de overgang), ogen en mond uitdrogen. Deze vetzuren stimuleren onder meer de vernieuwing van het weefsel en beschermen de huid en de slijmvliezen tegen ontstekingen.
Er is echter slechts een beperkt aantal planten dat een goede bron voor Omega 7 vormt. Een van de beste leveranciers is de duindoornbes.

Omega 7 duindoornolie

Je (her)kent de Duindoorn wel, denk ik, zeker vanaf de foto’s. De Hippophaë Rhamnoides is een bessenstruik die voorkomt in Azië en Europa. De bes van deze struik wordt in Azië al meer dan duizend jaar toegepast in traditionele medicijnen. Recent Westers onderzoek toont aan dat duindoornolie een belangrijke bron is van meervoudig onverzadigde vetzuren, vooral Omega 7. Duindoornolie kan, als bron van de bouwstoffen voor de structuur en functie van de slijmvliezen, helpen deze gezond te houden.
Misschien onverwacht, ook hier zie je duurzaamheid terug: men is inmiddels ver met een milieuvriendelijke extractiemethode. Via deze nieuwe manier van produceren ontstaat er een pure 100% duindoornolie en is deze dus ook geheel plantaardig. Dus zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Het positieve effect voor je huid

old women

Een zekerheidje: we worden ouder en gedurende dat proces verandert zowel de structuur als de elasticiteit van de huid behoorlijk. Het is allemaal wat droger, minder soepel en minder elastisch dan toen we jonger waren. Fijne lijntjes en rimpeltjes zijn duidelijke tekenen van het verouderingsproces, als gevolg van een verminderde elasticiteit, veroudering door de zon en aanvallen van vrije radicalen (daar heb je ze weer).
Veroudering op zich houden we natuurlijk niet tegen. Waarom zou je ook, er ligt zoveel schoonheid en wijsheid in ouder worden. Maar je kunt het proces wel proberen te vertragen en meer kwaliteit ervaren.
Duindoornolie is dan een uitstekende bron van essentiële voedingsstoffen die de vochtbalans van de huid op peil houden en/of herstellen, waardoor je huid weer soepeler en elastischer wordt.

www.duindoornbes.nl

Niets missen van De Betere Wereld?
Like hier onze Facebook pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *