Ontdek een betere wereld met een gehoorapparaat

Ondervind je de laatste tijd wat problemen om mensen te verstaan? Merk je dat je problemen hebt met het onderhouden van conversaties? Heb je het gevoel dat je gehoor er deels op achteruit is gegaan? Dan is het verstandig om een gehoorapparaat te overwegen. Maar hoe weet je of je er één nodig hebt en wat zijn de opties? Je ontdekt het hier!

 De eerste stap naar een beter gehoor: een afspraak met de audicien

Een gehoorapparaat krijg je natuurlijk niet zomaar. Zo’n apparaat is enkel nodig als je gehoor flink wat schade heeft opgelopen. Dat kan door ouderdom zijn, maar ook door langdurige blootstelling aan harde geluiden. De beste manier om te ontdekken of je gehoorschade hebt opgelopen, is door een bezoekje te brengen aan de audicien. Hij zal je dan aan een aantal gehoortesten onderwerpen om zo te zien of er schade is en hoe erg die schade juist is. Op basis daarvan kan hij jou een geschikt hoortoestel aanraden.

 Een goed alternatief: de online hoortest

De technologie gaat steeds voorruit. Tegenwoordig kan je veel meer via het internet, je gehoor laten testen hoort daar nu bij. Je hoeft je geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid, want een online hoortest werd ontwikkeld door professionals. Het is een goede manier om een eerste indicatie te krijgen over de toestand van je gehoor en op die manier kan je al een vermoeden krijgen of je een apparaat nodig hebt of niet. Als er sprake is van schade, dan is het wel nog altijd beter om een extra bezoekje te brengen aan een audioloog. Omdat hij hoortoestellen ter beschikking heeft en je ter plaatse ook beter kan helpen!

 Je hebt gehoorschade opgelopen, wat nu?

Gehoorschade kan een grote hindering zijn in je dagelijks leven. Gesprekken lopen moeizaam en je voelt je beschaamd, omdat je niet altijd durft aangeven dat je iemand niet goed gehoord hebt. Je mist belangrijke dingen en in extreme gevallen kan je zelfs jezelf gaan afzonderen.

Dat zorgt ervoor dat je nog amper sociale contacten hebt en dat is slecht voor je psychische gezondheid. Zoals je dus ziet kan gehoorschade heel wat nare gevolgen hebben. Dus als je gehoorschade ernstig is, is het beter om een hoorapparaat aan te schaffen. Tegenwoordig maken ze zo’n toestel zodanig klein, dat je het nog amper ziet zitten! Er zijn zelfs erg moderne hoorapparaten met ingebouwde Bluetooth. Een hoorapparaat is dus zeker niet langer iets om je onzeker over te voelen!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *