Over mijn detoxkuur van Innerwave (Review)

detoxkuur

Een verslag van een gebruikster...

En daar begon ik dan, aan de detoxkuur van maar liefst zestien dagen. Vijf dagen voorbereiden, zeven dagen vasten en vier dagen opbouwen. Maar dat niet alleen. Tijdens het vasten heb ik iedere dag twee darmspoelingen gedaan, zowel ’s ochtends als ‘s avonds. Na de kuur voelde ik me als herboren!

De reinigingskuur heet Innerwave. De ‘innerlijke golf’ wordt tijdens de detox in gang gezet die mensen weer laat bloeien, bewust maakt en een nieuwe levensstijl creëert.
Ik had er zin in!

Ook ervaren?
Ontdek ook de voordelen van Innerwave! We maken het je gemakkelijk: lezers van De Betere Wereld en bezoekers van De Nationale Gezondheidsbeurs ontvangen 10% korting én gratis verzendkosten!
Gebruik kortingscode: ‘bodyandmindreset2016’ (geldig van 1 januari t/m 29 februari 2016).
detoxkuur detoxkuur

Ik sta altijd open voor natuurlijke reinigingen. Drie dagen sapvasten doe ik sowieso ieder jaar in New York, maar ik had nog nooit zeven geprobeerd. Vasten vind ik lastig, vooral als je door the city loopt en alleen maar sapjes mag en al die hotdog- en shoarmatentjes voorbij moet lopen. Maar gelukkig heb ik op het gebied van gezonde voeding veel discipline. Een detox zie ik als een rustmoment van mijn lichaam, met name voor de lever en de darmen.

Voordat ik al deze stappen had ondernomen was ik bij de orthomoleculair therapeut Mieke Dams in Amsterdam geweest. Ik kreeg van haar een microscopische bloedanalyse waar ze via een microscoop het bloed kon bekijken. Na de detoxkuur zou ik weer terug komen om te zien wat Innerwave voor veranderingen had gebracht.

Tijdens de voorbereidende fase at ik zes keer per dag kleine beetjes en vrij licht. Zoals salades, rijstwafels en fruit. Zo kon het lichaam wennen aan de vastentijd. Er werd mij geadviseerd deze fase goed te voltooien zodat de volgende fase makkelijker vol te houden was. De vastdagen waren voor mij wel even wennen omdat ik iedere dag met de slowjuicer in de weer was. Ik dronk per dag drie a vier sappen van 250 ml die voornamelijk uit groenten bestonden. Bieten, spinazie, boerenkool, wortels noem maar op!
Maar er ging ook fruit in de juicer, blender of sappenpers, als ananas, citroen, grapefruit en sinaasappels.
Die werden allemaal tot lekkere sappen verwerkt. Ik begon er handig in te worden. Ik probeerde van alles uit en maakte de meest bizarre en verrukkelijke (soms ook niet!) sappen. Tot mijn grote verbazing heb ik mij zeven dagen lang gelukkig en light gevoeld, zonder enige hoofdpijn. Ook gingen de darmspoelingen mij goed af!

Het was even wennen maar als je weet wat het oplevert, geeft het je zoveel voldoening! De Innerwave Coach en founder Patrick Willems (die mij iedere dag heeft gecoacht) vertelde mij dat niet iedereen zich zo goed voelt tijdens de kuur. Ieder lichaam is weer anders. En het kan best zo zijn dat de volgende detoxkuur voor mij weer lastiger wordt. Maar thank God dat ik zoveel energie had!

De opbouwfase was ook erg belangrijk voor mij om vol te houden. Hoe moeilijk het ook was om die pizza te laten staan… het lichaam moet weer wennen aan vast voedsel, dus de nazorg is erg van belang.

Het resultaat van de detoxkuur? Mijn huid straalt, mijn bloed is schoner en ik heb onwijs veel energie.
Deze kuur heeft bij mij ervoor gezorgd dat de golf in beweging blijft!

Groetjes!

PS:  kijk zelf maar ’s op www.innerwave.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *