Rhodiola rosea, de ginseng van 21e eeuw

Bent u vaak gestresst en gespannen? In de wereld van de kruidenkunde zijn diverse planten en kruiden te vinden die wellicht kunnen helpen om een betere gemoedstoestand te krijgen. Een daarvan is Rhodiola rosea, ook wel  de ginseng van de 21e eeuw genoemd.

Tekst: Marceline Geelen

Rhodiola rosea ofwel rozenwortel wordt al meer dan drie eeuwen in de
Aziatische en Europese kruidenkunde toegepast. Het wordt voornamelijk gezien als een versterkend kruid. Rhodiola rosea is namelijk een adaptogeen.

Rhodiola rosea: breed toepasbaar adaptogeen

Adaptogenen, wat zijn dat? Adaptogenen zijn kruiden en wortels die ertoe bijdragen dat lichaam en geest zich kunnen aanpassen aan stressvolle situaties. Ze worden al eeuwenlang in China en in de Ayurveda gebruikt. Vandaag de dag worden ze ook in het Westen steeds meer gewaardeerd. Enkele van deze adaptogenen worden als onderdeel van een maaltijd gegeten of in thee meegetrokken, andere worden in voedingssupplementen verwerkt. Andere adaptogenen zijn bijvoorbeeld ahswagandha, Panax ginseng, astragalus, tulsi (heilige basicilicum), schisandra, maca, guduchi en gynostemma. Van alle adaptogenen heeft rhodiola de breedste toepassingen en is daarom steeds populairder bij de drukbezette westerse mens. Het werkt stimulerend bij vermoeidheid en kalmerend bij rusteloosheid. Vandaar de benaming: ginseng van de 21e eeuw.

Rhodiola rosea: sterke antioxidant

Rhodiola rosea vitamines per post

Rhodiola rosea is tevens een krachtige en beschermende antioxidant voor onze lichaamscellen, houdt de geest helder en stimuleert de focus. Antioxidanten zijn stoffen zoals sommige vitamines (E en C), spoorelementen en bioactieve stoffen in groente en fruit. Antioxidanten binden de strijd aan met vrije radicalen. Vrije radicalen? Dit klinkt heftig maar in feite zijn vrije radicalen niets meer of minder dan stoffen die van buitenaf worden aangemaakt maar ook door processen in het lichaam zelf. Ze brengen schade aan in het celweefsel, stimuleren veroudering van de cellen en kunnen schade aan het dna toebrengen. Omdat ze ook in het lichaam zelf worden aangemaakt, kunt u zelf niet helemaal voorkomen dat ze worden aangemaakt. Bekende vrije radicalen zijn roken, zonlicht, intensief sporten, alcohol, en milieuverontreiniging. Rhodiola kan als antioxidant dus de helpen de cellen gezond te houden.

Rhodiola is een veelzijdig kruid

Het is duidelijk: rhodiola rosea is een fijn en veelzijdig kruid. Het is dus een adaptogeen en draagt bij aan de focus in langdurige periodes van stress. Daarnaast draagt rhodiola bij aan een regelmatig slaappatroon en een positieve gemoedstoestand. Als antioxidant beschermt het onze cellen, het ondersteunt het uithoudingsvermogen bij sportprestaties en last but not least: het heeft een gunstig invloed op de spijsvertering.

Voedingssupplementen met rhodiola rosea

Rhodiola rosea vitamines per post

Bij vitaminesperpost.nl kunt u terecht voor voedingssupplementen met rhodiola rosea. We verkopen twee varianten van dit adaptogene kruid: Rhodioloa rosea 500 mg en Rhodiola rosea 250 mg. Rhodiola heeft een stimulerend effect bij een lage dosering en een kalmerend resultaat bij een hoge dosering. Ons supplement is gestandaardiseerd op 3% rosavine en 1% salidroside. Dit is de natuurlijke verhouding zoals die ook in de plant voorkomt. Rosavine en salidroside zijn stoffen waarvan wordt aangenomen dat ze verantwoordelijk zijn voor de rustgevende en opbeurende werking van rhodiola rosea. Omdat het extract in de capsules van is gestandaardiseerd op ten minste 3% rosavine en 1% salidroside, volstaat bij de meeste mensen 1 capsule van 500 mg per dag. Maar er zijn ook mensen die zich beter voelen bij 1000 mg of 1500 mg per dag. Luister daarom altijd goed naar uw lichaam.

Prijs en verkrijgbaarheid

Rhodiola rosea vitamines per post

De rhodiola rosea 250 mg van vitaminesperpost.nl kost 18,95 voor 60 vegetarische capsules en de 500 mg variant kost 24,95 voor 60 vegetarische capsules.De rhodiola rosea capsules van vitaminesperpost.nl zijn hooggedoseerd en van uitstekende kwaliteit en bovendien geschikt voor vegetariërs.

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Het bedrijf gelooft dat natuurlijke producten beter zijn voor de gezondheid dan synthetische (kunstmatige) stoffen. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.