Schüsslerzout Magnesium Phosphoricum: de “Hete 7”

zorgverzekering

Magnesium Phosphoricum (D6) Hèt middel bij kramp en pijn

Na Calcium is Magnesium de nummer 2 onder de mineralen. Ongeveer de helft vinden we in het skelet, een derde in de spieren, de rest in de zenuwen, hersenen en ruggenmerg. Magnesium is vooral van invloed op de vele processen waarbij zenuwen en spieren betrokken zijn, waarvan de hartfunctie wel de bekendste is. Het zout is essentieel voor opbouw en functioneren van de spieren.

Schüsslerzout Nr. 7 Magnesium phosphoricum (D6) kan helpen de opname van Magnesium te verhogen en de energiehuishouding in de cellen te optimaliseren. De behoefte aan chocolade (herkent u het?) is een duidelijk teken van een tekort!
Ook een grote drang naar koffie en nicotine verwijzen vaak naar een extra behoefte aan dit zout. Preventief is zes tabletten per dag een goed advies.zelfzorg

Bij acute klachten wordt ‘De Hete 7’ geadviseerd; een oplossing van tien tabletjes nr. 7 in heet (kort kokend) water die het lichaam ondersteunt bij het verdrijven van rottingsgassen uit de darmen. Tegelijk wordt de opheffing van krampen en ontspanning ondersteund. Vanwege de snel intredende weldadige werking van De Hete 7 is deze vorm ook geschikt bij alle pijnen die plotseling krampachtig, met felle scheuten, borend of stekend optreden. Dit kan tot drie keer worden herhaald tot de klachten afnemen.

Magnesium phosphoricum; een dankbare aanrader!

Gebruik celzout nummer 7 bij:
• krampen en pijnen
• neiging tot migraine
• problemen bij doorkomen van tanden
• krampachtig hoesten (prikkel-, kriebelhoest)
• nier- en galaanvallen
• opvliegers (ook bij overgang)
• slaapproblemen door zenuwen
Ook verlegen en terughoudende personen, die in principe altijd gespannen zijn (schaamrood, plankenkoorts), zijn gebaat bij celzout nr. 7.

Magnesium phosphoricum reguleert spanning en ontspanning
De energiestofwisseling in de cel is op AdenosineTriPhosphaat (ATP) aangewezen. Zonder ATP kunnen we niet slikken, praten, ademen, denken of bewegen. De mitochondriën in de cel, waar deze energieprocessen plaatsvinden, hebben hiervoor Magnesium nodig.

Daarnaast activeert Magnesium meer dan 300 enzymen, beïnvloedt het de instroom van Kalium in de cel en is het in samenspel met Calcium onmisbaar voor een stabiele hartfunctie.Magnesium is ook belangrijk voor de zenuwen, stuurt het autonome zenuwstelsel aan en is daarmee ook belast met de activiteit van de onwillekeurige spieren. Het verzorgt de peristaltische bewegingen van de darmen, het samentrekken van klieren en de lymfe. Normaliter heeft het lichaam minimaal 300 mg Magnesium per dag nodig. Dit komt voornamelijk binnen via voeding (onder andere granen, noten, bonen en broccoli). Een tekort leidt tot vermoeidheid en/of krampen.

Sporters hebben een hogere Magnesiumbehoefte. Hun stofwisseling ligt hoger en zij scheiden extra mineralen uit via zweet en urine. Ook kinderen in de groei hebben voor de botopbouw extra behoefte aan Magnesium (naast Calcium).

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler. Bron:In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling, ISBN 978 94 6015 052 4.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *