Slaapproblemen?

slecht slapen

Bel Bedaffair!

Een goede nachtrust is een belangrijke basis voor een goede gezondheid en een fit en energiek gevoel overdag. Onderzoek toont aan dat slaapproblemen in de top 3 van meest voorkomende gezondheidsklachten staan. De helft van deze mensen gebruikt hiervoor op dit moment geen middel of zoekt niet naar een oorzaak.

De eigenaren van Bedaffair.nl hebben oplossingen voor elk slaapprobleem. Arend Vaders is al 20 jaar ambachtelijk meesterbeddenmaker en heeft zich beleerd in de ergonomie en techniek van het slaapsysteem. Marjolein Vaders heeft onder andere natuurgeneeskunde gestudeerd en heeft zich verdiept in het slapen en gezondheid.
Slaap jij zonder problemen het klokje rond of lig je eerst urenlang te woelen? Of is inslapen geen probleem en ben je na een paar uur slaap midden in de nacht klaarwakker? Slaapproblemen of slaapstoornissen hebben een grote invloed op je gezondheid & welzijn.

Tijdelijke slaapproblemen
Arend Vaders: “Soms zijn slaapproblemen van tijdelijke oorzaak en kan wat ondersteuning gebruiken, bijvoorbeeld in periodes van spanning, drukte of stress. Uit onderzoek blijkt dat 72% mannen en 77% vrouwen een magnesiumtekort hebben. Door langdurig je lichaam onder druk te zetten raakt je slaap-waakritme uit zijn normale doen. Je slaapt makkelijk in, maar wordt meerdere keren per nacht wakker of je wordt maar 1 keer wakker en valt uren daarna niet meer in slaap. Je blijft malen, je kunt je denken niet stop zetten. Je wordt ’s ochtends daardoor ook niet uitgerust wakker.”

Pure magnesium helpt
“Magnesium is een belangrijke cofactor in de synthese van neurotransmitters. Magnesium is noodzakelijk voor de omzetting van tryptofaan in serotonine (is betrokken bij stemmingen, tot rust komen) en melatonine (bevordert inslapen en recuperatie) en voor de omzetting van tyrosine in dopamine (speelt een rol bij het ervaren van genot, blijdschap en welzijn). De magnesium-zouten van Bedaffair.nl zijn makkelijk in gebruik: het magnesiumsupplement wordt via de huid opgenomen en gaat rechtstreeks naar de cellen, waar het moet zijn.”
De pure magnesium van het bedrijf van Vaders  zijn voorzien van het keurmerk ‘Zechstein Inside’. Dit is de garantie dat het product magnesium bevat dat uit de zuiverste bron ter wereld, de Zechstein bron in Tripscompagnie, Groningen, komt. Van 1600 meter diepte worden de magnesiumkristallen naar boven gehaald. Dit geconcentreerde magnesium werd 250 miljoen jaar geleden afgezet door het verdampen van de Zechstein Zee.

Hardnekkig slaapprobleem
Heb je een hardnekkig slaapprobleem dan kunnen er meerder oorzaken mee verbonden zijn. Een hardnekkig slaapprobleem herken je bijvoorbeeld bij de slaap niet (meer) kunt vatten of in slaap vallen op tijden die je niet uitkomen.
Heb je een hardnekkig slaapprobleem dat al veel langer sluimert doordat je pijnklachten hebt, te veel zweet, gewoon niet lekker ligt, te veel draait, je neus verstopt raakt, last van benauwdheid of hoofdpijn krijgt of te koud hebt? Dan ligt de oorzaak volgens Vaders bij het matras en mogelijk de overige slaapproducten.
Als “meesterbeddenmaker” en slaapadviseur van Bedaffair.nl heeft Vaders nuttige tips en natuurlijk een oplossing:

bedaffair

* Wakker worden met of door nek- of rugklachten hoort niet en is een signaal dat je lichaam zich niet kan ontspannen doordat het een verkeerde ondersteuning krijgt.
* Te veel zweten in de nacht is een signaal dat je lichaam niet kan ademen en er te weinig ventilerend vermogen in het matras of dekbed is waardoor transpiratie niet kan verdampen. In veel gevallen is het materiaal waar je matras of dekbed van gemaakt is de oorzaak. Synthetische materialen (plastics) ventileren niet of nauwelijks en geven broei-effecten.
* Onrustig slapen en teveel draaien kan zeer vervelend zijn. Je lichaam zoekt een aangename rustplek in het bed en kan het niet vinden. De hardheid of zachtheid van een matras kan hier de boosdoener zijn evenals de materialen waar je matras of andere slaapproducten van gemaakt zijn. “Informeer of maak een afspraak bij mij om te kunnen bekijken wat de oorzaak kan zijn.”
* Hoofdpijn, een verstopte neus, benauwd worden tijdens de nachtrust kan een gevolg zijn van te weinig frisse lucht of inademing van giftige dampen. Controleer of het raam of op zijn minst het rooster in het raam open staat. Slaap je op een nieuw chemisch matras zoals polyether, traagschuim of synthetisch latex? Dan is het heel belangrijk goed te ventileren, want de kans is groot dat er giftige dampen uitwasemen uit het matras. Onder meer omdat de containers waar in massa geproduceerde matrassen worden vervoerd bespoten worden met gifgassen en deze trekken in het matras.
* Verstopte neus en benauwdheid kan ook een gevolg zijn van een huisstofmijtallergie. Dit merk je vooral als het weer kouder wordt en er minder ventilatie is in je huis. Schuim matrassen, synthetisch kussens en dekbedden houden meer vocht vast, kunnen broei-effecten veroorzaken en dit is voor de huisstofmijt een heerlijk verblijf- en vermeerder oord. Matrassen, kussens en dekbedden van natuurlijke materialen ventileren veel beter en bovendien is aangetoond dat de huisstofmijt zich hier niet thuisvoelt.
* Voelt je bed lang koud aan als je er bent in gekropen? Of krijgt je het ’s nachts en koud en wordt je wakker? Dan is een opdekmatras van natuurlijke materialen een prima oplossing. Je lichaam komt snel op een aangename temperatuur en houdt deze de hele nacht vast. Heb je een natuurlijk opdekmatras dan is de bovenlaag (dekbed of deken) waarschijnlijk te dun en kan je lichaam de warmte niet goed bij zich houden. Een extra deken of een vier-seizoenen dekbed is dan de ideale oplossing.

Wil jij ook beter slapen?
Een deskundig advies van een echte meesterbeddenmaker als Arend Vaders zou een heel goede stap kunnen zijn naar een oplossing voor je klachten.

www.bedaffair.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *