Tijden veranderen, tijd voor een NEE tegen plastic

Het gesprek van de dag: hoe krijgen we het gebruik van plastic omlaag? Recent was Nederland  nog internationaal in het nieuws toen Ekoplaza haar eerste plasticvrije gangpad presenteerde. Iedereen probeert het gebruik van plastic wegwerptasjes, waterflesjes en rietjes te stoppen, en toch zijn er nog veel producten die wij gebruiken in ons dagelijks leven die plastic bevatten.

En dat hebben we eigenlijk niet eens door: Microdeeltjes in je kleding and cosmetica, in wegwerp koffiebekers. Maar ook de producten voor de menstruatieperiode zitten er vol mee. Op tampons zit vaak een plastic laagje om de vezels bij elkaar te houden en je kunt er een plastic inbrenghuls bij gebruiken. Het conventionele sanitaire maandverband bestaat voor 90% uit plastic en slechts een pakje verband bevat net zoveel plastic als 4 draagtasjes! Met de hoeveelheid aan maandverband waar een vrouw mee doet tijdens haar leven kom je dus al aan een grote hoeveelheid aan plastic. 

Plasticvrije oplossingen 

Het goede nieuws is dat er nu een alternatief is zonder plastic: Natracare tampons, maandverband en inlegkruisjes zijn helemaal vrij van plastic. In 1989 ontwikkelde de oprichtster Susie Hewson, s’werelds eerste 100% biologisch katoenen tampon, beschikbaar met of zonder de inbrenghuls van karton. Sindsdien is de productielijn uitgebreid met natuurlijk maandverband en inlegkruisjes, zwangerschapsproducten en organische katoenen doekjes, zonder plastic en 95 tot 100% afbreekbaar. Dit betekent dat Natracare producten composteerbaar zijn, in tegenstelling tot de conventionele producten, die komen op de afvalberg terecht. Om de Natracare producten te composteren knip je ze in kleine stukjes, doe je ze in je eigen compostbak en 18 maanden later is het helemaal afgebroken.

Maandverband en incontinentie producten waarin plastic is verwerkt vervuilen niet alleen de planeet maar kunnen ook nog eens erg oncomfortabel zitten doordat ze de huid niet laten ademen en irritaties veroorzaken. Als je kiest voor een alternatief van Natracare, kies je voor een veilig product voor de natuur en voor jezelf.

Natracare producten zijn gecertificeerd door de Vegetarian Society en onafhankelijk geaccrediteerd voor hun inpact op het klimaat.

Natracare is te koop bij gezondheidswinkels, onafhankelijke apothekers en online.
www.natracare.com 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *