Tips om de herfstdip door te komen

Tips om de herfstdip door te komen

De dagen worden steeds donkerder. Het weer guurder. En de mensen steeds een tikkeltje chagrijniger. Althans, zo lijkt het. Dit is echter niet meer dan normaal. Veel mensen merken een verschil in hun gemoedstoestand in de herfst. Waar de winter bomvol vrolijkheid zit, met name door de feestdagen, zien we in de herfst dat mensen het moeilijk vinden om de zomer achter zich te laten. De plotselinge overgang naar slechter weer en donkere dagen draagt hier ook niet aan bij. Een herfstdip komt vaker voor dan je denkt. Ben jij ook kwetsbaarder voor een herfstdip? Dan zijn er gelukkig manieren waarmee je je sombere gevoelens kunt veranderen. Hier vind je enkele tips om de herfstdip door te komen.

Kom in beweging

Wist je dat je tijdens het sporten gelukshormonen aanmaakt? Misschien heb je hier momenteel wel helemaal geen zin in en ziet je liever hele dagen warm met een kleedje op de bank. Toch heeft dit juist een averechts effect. Dit zal je vast zelf ook wel eens gemerkt hebben. Na een weekend totaal niets doen, voel je je vaak vermoeider dan wanneer je er lekker op uit bent geweest. Daarom is het juist goed om je over die drempel heen te zetten en in beweging te komen.

Nu kunnen we het ons goed voorstellen dat je bij onguur weer geen zin hebt om te gaan hardlopen, fietsen of gewoon een rondje te wandelen. Daarom is een sportschool in amsterdam opzoeken zeker geen overbodige luxe. Hier kan je heerlijk overdekt sporten en voel je je gegarandeerd een stuk beter. Bovendien houdt het je ook in shape. Dat scheelt weer trainen voor jouw zomerbody wanneer de winter weer ten einde loopt! 

Verhoog je vitamine-inname


Veel mensen die kampen met een herfstdip, ervaren ook een dip in hun vitamines. Sterker nog. Onderzoekers zien een verband tussen vitaminetekort en het ontstaan van depressieve gevoelens. Een vitaminetekort kan een enorme invloed hebben op jouw gemoedstoestand. Daarom kan het zeker geen kwaad om bij een flinke dip wat extra vitamines tot je te nemen.

Er zijn vitamines die wat extra aandacht verdienen gedurende de herfst- en wintermaanden. Dit geldt met name voor vitamine D, omdat je deze vrijwel niet uit voeding kunt halen. Vitamine D doe je op door voldoende zonlicht. Nu is de zon (als deze al schijnt) in de herfst- en wintermaanden in ons land vrijwel niet sterk genoeg. Hierdoor lopen heel veel mensen met een vitamine D-tekort rond gedurende deze maanden. En vitamine D kan ook invloed hebben op je gemoedstoestand. Bij een tekort kan je extra supplementen tot je nemen of een zogenaamde stootkuur gebruiken. Deze is verkrijgbaar bij de apotheek.

Depressies gaan vaak hand-in-hand met een B12-tekort. Daarom is het ook goed om hier wat extra aandacht te geven. Vitaminetekort ga je met name tegen door evenwichtig en gevarieerd te eten. Kies met name voor zuivel, ei, zalm en andere proteïnes.

Heb je constant te maken met sombere gevoelens? Maak dan een afspraak bij de huisarts. Deze kan niet alleen een bloedonderzoek doen en vervolgens eventueel wat medicijnen voorschrijven, maar kan wanneer deze gevoelens langer aanhouden je ook in contact brengen met een professional. Blijf niet te lang lopen met dergelijke gevoelens om (chronische) depressie te voorkomen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *