De Traay zet zich in voor de BIJ

Bij de Traay zijn we elke dag met veel kennis, inzet én plezier bezig met de verwerking van honing en gemotiveerd om de beste kwaliteit honing te leveren. Dit komt voort uit een passie voor het imker vak, liefde voor onze bijen en het mooie natuurproduct honing.

De bijen zijn voor ons dus van groot belang. Maar, zoals Einstein ooit zei “Als de bij van de aardbodem verdwijnt, heeft de mens nog maar vier jaar te leven.” De bijen en andere bestuivers gaan wereldwijd in aantallen en soorten achteruit maar zijn onmisbaar voor een goed functionerend natuurlijk ecosysteem. Te weinig bestuiving leidt tot minder zaden en vruchten, waardoor de vegetatie achteruit gaat en er mogelijk voedseltekort ontstaat voor wilde diersoorten, waaronder
vogels, zoogdieren en insecten.

Bijdrage leveren aan behoud van bij en biodiversiteit

In Januari 2018 heeft de Rijksoverheid de Nationale Bijenstrategie bekend gemaakt en deze is opgesteld en ondertekend door ruim 80 partners die zich gaan inzetten voor de bestuivers. Wij steunen diverse projecten die onderdeel zijn van de Nationale Bijenstrategie.

Zelf is de Traay ook al goed bezig voor de bij, wij hebben een prachtige “Traay Bijentuin” naast ons kantoor met volop bloemen en bomen en nestelplekjes voor bijen. Onze medewerkers steken vrijwillig de handen uit de mouw om de tuin te onderhouden en bijvriendelijk te houden.

Met onze biologische honing stimuleren we een gezonder leefmilieu voor de bijen en meer biodiversiteit. Internationaal werken we samen met imkers die rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten.

Onze passie voor honing en de bij komt ook naar voren in onze cosmeticalijn Bee honest cosmetics: een natuurlijke verzorgingslijn die geïnspireerd is door de bij. Hierbij worden geen synthetische geur- en kleurstoffen, siliconen of aardolieproducten gebruikt. Wél worden er diverse projecten gesteund die de biodiversiteit bevorderen. De producten zijn BDIH of Cosmos gecertificeerd.

Mail & Win:

Vul hieronder je gegevens in en maak kans op 1 van de 5 pakketten de Traay Biologsiche honing en Bee Honest verzorgingsproducten!

Update:
Deze Mail & Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaars van harte gefeliciteerd!
In onze Mail & Win-rubriek vind je nog vele andere acties, en ook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *