Van marketing manager naar lerares Tai Chi

Rainbow Tai Chi practice

Leren vertrouwen

Haar ouders moesten even slikken toen Linda Saanen op 27-jarige leeftijd haar carrière als marketingmanager opgaf en naar Devon, Engeland vertrok om haar hart te volgen. Twee jaar eerder kwam zij voor het eerst in aanraking met Tai Chi tijdens een workshop in Nederland. Inmiddels werkt Linda in een restaurant in Devon en is zij hard bezig met haar opleiding Rainbow Tai Chi.

 Tekst: Lesha Bosman

“Als leraar in opleiding wil ik anderen helpen om relaxter en vrolijker door het leven te gaan en het ware geluk te ontdekken”, vertelt Linda. “Lichamelijke klachten waren de reden om deel te nemen aan de eerste workshop. De Heart Body Mind Spirit educatie heeft mij geholpen om meer ontspanning, geluk en rust in het hoofd te ervaren. Er ging een wereld voor me open omdat ik gewend was door het leven te razen, ik had het altijd druk in mijn hoofd, liep over van verantwoordelijkheden en was druk bezig om mijn leven leuk te houden. Zeer uitputtend, mijn lichaam gaf ook deze signalen af. Ik had onder andere nekklachten, rugpijn en een spastische darm, klachten waarvoor diverse therapeuten geen verklaring hadden.”

Leren vertrouwen

Toen er een einde kwam aan haar relatie besloot Linda haar geplande vakantie in Thailand in te wisselen voor een summerschool Tai Chi van drie weken in Devon. “Het voelde als thuiskomen. Tijdens mijn opleiding word ik Tai Chigecoacht door mijn leraar Master Choy, een meester die gestudeerd heeft bij zeven grootmeesters in Azië en sinds 18 jaar gevestigd is in Engeland. Hij heeft me geleerd om anders in het leven te staan dan wij aangeleerd krijgen. Mijn ouders hebben mij grootgebracht met begrippen als zekerheid en stabiliteit. Ik was dan ook heel bang om mijn baan op te zeggen en alle zekerheden achter me te laten. Maar door mijn studie leerde ik om mijn angst om te zetten in vertrouwen. Om dichter bij mezelf te staan.”

Streven naar geluk

Inmiddels werkt Linda in een restaurant in Devon. Zij verdient een stuk minder maar is gelukkig met de keuze die ze heeft gemaakt. “Het maakt niet uit wat je doet, het gaat erom dat je gelukkig bent. Als marketing manager nam ik een rol aan. Nu kan ik helemaal mezelf zijn. Daarnaast heb ik een boek geschreven over mijn ervaringen. Ik had nooit verwacht dat ik dat ooit zou doen, maar het voelt goed.”

Open toekomst

Wat de toekomst zal brengen, weet ze nog niet. “Als je dicht bij jezelf staat en je oog hebt voor wat er om je heen gebeurt dan ben ik ervan overtuigd dat er vanzelf iets op je pad komt. Ik wil mensen leren om gelukkiger te zijn en met minder zorgen door het leven te gaan.”

Boek

Het boek “Journey into the Light” van Linda Saanen is verkrijgbaar voor € 13.95 inclusief verzending Journey into the Light binnen Nederland (ISBN: 9789082741209).
De bundel bevat korte en grappige verhalen (Engelstalig, 78 pagina’s).

Bestellen of meer informatie: lindasaanen@gmail.com /
06-10289843.

Meer lezen?

Het tweede leven van eeuwenoude handdoeken
Yogakleding hip, eco en fairtrade van Yogakledingonline.nl

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *