Veilig de zon aanbidden!

veilig zonnen

Blog door Daniëlle Ooterman

Wat ben ik, als zomer- en strandmens, blij dat de zon zich weer laat zien, de strandtenten weer geopend zijn en ik kan uitkijken naar licht en warmte. Heerlijk in luchtige kleding naar buiten, terrasjes pakken, strand, zee én zonnen.

Ja, echt! Ik ben een enorme zonaanbidster en hou er ook van om een dag in de zon te liggen. Met een fijn boek, goed gezelschap mijn lijf doorwarmen en een mooie bronze teint opdoen. Ook voel ik mij zoveel beter, fitter, blijer en opgewekter in de zomer en ja, daar is ook de zon verantwoordelijk voor. Al met al is de zon mijn grootste vriend en kan ik me soms verbazen hoe de zon tegenwoordig regelmatig als ‘slecht’ wordt gezien.
In dit artikel wil ik jullie graag uitleggen waarom de zon gezond is en je er niet bang voor hoeft te zijn, mits je met gezond verstand én de juiste zoncosmetica daar mee omgaat.

Vanuit de media is er met regelmaat gewaarschuwd voor de zon gelet op het vermeende verband naar huidziekten zoals huidkanker. Het advies was om de zon te vermijden en/of gebruik te maken van een sunblock, een zonnebrandproduct met een Sun Block Factor (SPF) van 30 of hoger. Daarmee blokkeer je namelijk alle UV-stralen. Deze tendens waaide vanuit Australië en USA over; het bannen van de zon was daar de norm. De keerzijde hiervan is dat momenteel, Australiers en Amerikanen te kampen hebben met problemen met hun immuunsysteem en botten. Als ook met depressiviteit, want de zon op onze huid zorgt ook voor de aanmaak van Vitamine D in ons lijf. Zonlicht activeert ook goede hormonen, belangrijk voor ons slaap/waakritme en humeur.

Deze lijn natuurlijke anti-zonnebrandproducten heeft ook
hele goede producten voor kinderen (Win!)

Het gebruik van zonproducten tot een SPF 25 beschermt je goed tegen de verbrandingsstralen maar zorgen er toch nog voor dat het goede
van de zon je huid kan doordringen, waardoor Vitamine D aangemaakt wordt.

Bij onverantwoord zonnen is de kans ernstige huidziekten te ontwikkelen, groot. Met een witte, niet aan zon gewende huid onbeschermd een hele dag in de volle zon vraagt om grote problemen. Zorgvuldig met de zon omgaan is mijn advies. Laat je huid rustig aan de zon wennen en laat het geleidelijk bruinen want dit vormt de beste bescherming tegen de schadelijke UV-stralen.

Gebruik van zoncosmetica is een must, mits 100% natuurlijk en maximaal SPF 25. De chemische stoffen in 9 van de 10 producten zijn huidonvriendelijk en zéker onder invloed van de warme zon werken deze als ware ‘gifbommetjes’. Natuurlijke zoncosmetica bevat geen paraffine liquidum (zeg maar, kaarsvet) dat een laagje op de huid legt en de huid laat broeien omdat de hitte niet weg kan. Een zonallergie wordt hier vaak door veroorzaakt.

Wil je zéker weten dat je een veilig natuurlijk zonproduct aanschaft? Let dan op de keurmerken BDIH/Natrue/Icada, dit zijn de strengste keurmerken voor natuurcosmetica.

Veel zonplezier!
Zonnige groet,

Daniëlle Ooterman,
www.studionatuurzuiver.nl
Niets missen van onze healthy tips & tricks?
Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte Of en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *