Wat is het nut van teensokken?

feelmax

Je hebt ze vast al eens gezien, die sokken met teentjes. Is het enkel grappig? Of zit hier ook een verhaal achter? Ja natuurlijk zit hier een verhaal achter! En misschien nog wel veel verrassender dan je in eerste instantie zou denken!

Teensokken verbeteren onze voethygiëne.

Onze voeten hebben ongeveer 250.000 zweetklieren. Deze produceren gemiddeld een kop vocht per dag. De gebieden waar het meeste zweet ontwikkeld wordt, is tussen de tenen. Dit vocht is een perfecte omstandigheid voor de ontwikkeling van schimmels en andere huidirritaties.
Teensokken omhullen elke teen afzonderlijk waardoor het vocht opgenomen wordt. Tegelijkertijd opent en ventileert de extra stof de ruimtes tussen de tenen en verbetert het de doorbloeding. Het microklimaat van de voeten wordt hierdoor positief beïnvloed – de voeten blijven droog en warm en voetkwalen krijgen geen kans.

teensokken

Teensokken verbeteren ons “sensorisch feedback systeem”.

70% van onze herseninformatie om te kunnen bewegen komt voort uit 200.000 zenuwuiteinden die zich bevinden in de zolen van onze voeten. Veel van deze zenuwbanen lopen door tot aan de tenen. Dit vormt een complex geheel. Deze zenuwuiteinden geven veel informatie door aan onze hersenen over hoe we moeten bewegen en hoe we in evenwicht moeten blijven (sensorisch feedback systeem). Hoe meer we onze voeten in hun complexiteit laten bewegen, des te beter is deze informatiestroom naar de hersenen. Teensokken versterken het bewustzijn van de individuele bewegingsvrijheid van de tenen in tegenstelling tot normale sokken die de tenen als één geheel inpakken. De tenen kunnen door teensokken te dragen meer gedetailleerde informatie doorsturen naar de hersenen. Voeten, en met name tenen, zijn een belangrijk onderdeel om ons lichaam in evenwicht te houden bij stilstand en in beweging.

teensokken

 

Teensokken dragen bij aan een ontspannen lichaam.

Door het dragen van teensokken kunnen de tenen vrijer bewegen. Deze teenbewegingen activeren verschillende kleine en dieperliggende voetspieren. De voeten worden hierdoor sterker en veerkrachtiger. Sterke en flexibele voeten doen het werk waarvoor ze gemaakt zijn, waardoor andere lichaamsdelen kunnen ontspannen in plaats van overbelast te worden.

teensokken

Teensokken zijn een comfort voor alle activiteiten

De meesten kennen wel de teensokken als gadget, maar er zijn zeker een aantal fabrikanten die kwalitatieve teensokken aanbieden voor elke gelegenheid: teensokken voor dagelijks gebruik, voor sporten of wandelen, maar ook voor koude of warme dagen, voor volwassenen en kinderen. Elk type teensok heeft zijn eigen stofsamenstelling afgestemd op de omstandigheid waarin ze gedragen kunnen worden. Teensokken zijn naadloos en voelen als een handschoen om de voet. Ze bieden de voeten dus in alle omstandigheden het juiste comfort.

teensokken

Ontdek je tenen, draag teensokken!

Nieuwsgierig geworden naar de teensokken? Neem dan eens een kijkje bij VoetAktief Webshop. Daar vind je een ruim assortiment aan teensokken. En in de hele maand januari en februari krijg je gratis een flesje zuivere voetenolie bij aankoop van de winterteensok Endura.

Liesje Thienpont en Ludka Vloemans
Oprichters van VoetAktief
www.voetaktief.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *