Wat kun je doen tegen acne?

Wat kun je doen tegen acne

Vaak wordt acne in verband gebracht met de puberteit en gaan we ervan uit dat het op een gegeven moment, zeker na je vijfentwintigste levensjaar, wel over zal zijn. Maar dat is niet altijd het geval. Ook op latere leeftijd kunnen volwassenen nog last hebben van acne. Wat is daarvan de oorzaak en kun je er iets tegen doen?

Wat is acne?

De meeste bekende plaats waar acne voorkomt, is in het gezicht en in de hals. Maar het kan ook zijn dat je acne hebt op je schouders of op je rug. Dit is natuurlijk minder zichtbaar omdat het vaak door je kleding wordt bedekt. Maar dat betekent niet dat je er geen last van kunt hebben. Vaak hebben vrouwen meer last van acne in het gezicht, terwijl mannen het op hun schouders of rug hebben. In beide gevallen is de oorzaak echter hetzelfde, namelijk een ontsteking bij de talgklieruitgang. En dat uit zich dan in de vorm van rode bultjes of mee-eters.

Hoe ontstaat acne?

De ontsteking van de talgklier wordt dus zichtbaar aan de buitenkant van je huid. Maar wat veroorzaakt deze ontsteking nu precies? Dat kunnen verschillen zaken zijn. Zo kun je een verhoogde talgproductie hebben, de dode huidcellen kunnen zich onder de huid opstapelen of de porie, die functioneert als talgklieruitgang, is verstopt. Ook kan het voorkomen dat er een bacterie in de talgklier ziet, waardoor deze ook kan gaan ontsteken. Het is dus belangrijk om je huid zo schoon mogelijk te houden als je last hebt van acne en ook niet met je handen aan de acne te zitten. Want de kans dat je dan nog meer vuil op aanbrengt, is natuurlijk altijd aanwezig. Heb je veel last in het dagelijks leven van de acne, dan kun je dit laten behandelen door een specialist.

Wat is een acnebehandeling?

Een acnebehandeling heeft als doel om je huidconditie te verbeteren. Dat kan op verschillende manieren. Zo zal gekeken worden naar je levensstijl, zoals bijvoorbeeld je eetgewoonten, en de manier waarop je dagelijks je huid verzorgt. Hier krijg je advies voor. Als een van de behandelvormen kan gekozen worden voor een thuisbehandeling. Je krijgt producten mee die speciaal geschikt zijn voor jouw huid en het soort acne dat je hebt. Met deze producten kun je de talgproductie verminderen en de ontstekingen terugdringen. Afhankelijk van je klachten kan er ook gekozen worden voor een ander soort behandeling. Zoals bijvoorbeeld een peeling waarbij je huid zich kan vernieuwen en je daardoor een frisser uiterlijk krijgt. Bovendien gaat je huid er weer egaler uitzien. Voor het verwijderen van dode huidcellen en andere onzuiverheden is er ook nog een behandeling in de vorm van HydraFacial. Met deze technologie wordt de huid niet alleen diep gereinigd, maar ook gevoed en beschermd.

Voor welke behandeling ook gekozen wordt, uiteindelijk is het doel om je weer stralend voor de dag te laten komen waarbij de acne niet langer de overhand heeft.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *