Wil je stoppen met roken? Vapen werkt beter dan nicotinevervangers

Wil je stoppen met roken Vapen werkt beter dan nicotinevervangers

Wanneer je bij dit artikel bent aangekomen, is de kans groot dat je graag wilt stoppen met roken. Voor de meeste rokers is het niet makkelijk om te stoppen. Dat komt door de nicotine die in sigaretten zit. Deze stof zorgt voor een lichamelijke afhankelijkheid aan sigaretten. Na verloop van tijd creëer je ook een geestelijke afhankelijkheid, waardoor het nóg moeilijker wordt om volledig te stoppen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kunt stoppen met roken. De ene manier is makkelijker dan de andere. Daarnaast zijn er ook verschillende hulpmiddelen op de markt die je hierbij kunnen helpen.

Een veelgebruikt hulpmiddel is de nicotinevervanger. Ondanks dat deze volop wordt gebruikt, heeft onderzoek aangewezen dat een vaper een stuk beter helpt voor mensen die graag willen stoppen met roken.

Hoe werken nicotinevervangers?

Voordat we dieper ingaan op het onderzoek, is het goed om te begrijpen hoe een nicotinevervanger eigenlijk werkt. Nicotinevervangers worden gebruikt door mensen die willen stoppen met roken, maar liever geen last willen hebben van afkickverschijnselen. Wanneer je stopt met roken, doorbreek je namelijk de lichamelijke afhankelijkheid aan nicotine. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van hoofdpijn, buikpijn, zweten en onrustigheid.

Een nicotinevervanger kan ervoor zorgen dat jouw lichaam wordt voorzien van nicotine zonder dat je hiervoor een sigaret hoeft te roken. Je zult op deze manier geen last hebben van afkickverschijnselen, maar komt vervolgens wel af van je geestelijke afhankelijkheid. Je raakt er namelijk aan gewend dat je geen sigaret meer opsteekt.

Er zijn verschillende soorten nicotinevervangers, waarvan de nicotinepleister waarschijnlijk het bekendste is. Dit is een pleister die je op je lichaam plakt, waarna de pleister nicotine afgeeft aan het lichaam. Sommige mensen maken liever gebruik van nicotinekauwgom. Dit is kauwgom die nicotine afgeeft aan het lichaam.

Vaak wordt gedacht dat nicotinevervangers goed werken voor mensen die willen stoppen met roken. Niet lang geleden heeft een studie echter aangetoond dat vapen een stuk beter werkt tegen roken dan nicotinevervangers.

Vapen werkt beter dan nicotinevervangers. Hoe zit dat?

Een onderzoek van de Public Health England (PHE) uit 2021 heeft aangetoond dat vapen beter werkt om te stoppen met het roken van sigaretten dan nicotinevervangers dat doen.

Volgens het onderzoek waren vapers het populairst onder Engelse mensen die in 2020 wilden stoppen met roken. Vapers werden in maar liefst 27,2% van de gevallen gebruikt. Eerder was al bekend dat 50,000 Engelsen in 2017 waren gestopt met roken met behulp van een vaper. Zij zouden nu anders nog steeds sigaretten roken wanneer ze geen gebruik hadden gemaakt van een vaper.

De conclusie van het onderzoek was het volgende: de rokers in Engeland die wilden stoppen en hiervoor gebruik maakten van een vaper, hadden het hoogste succesratio. Dit ratio lag tussen de 59,7% en 74% in 2019 en 2020.

Wanneer je wilt stoppen met roken en graag gebruik wilt maken van een hulpmiddel, kun je dus beter een vaporizer dan een nicotinepleister kiezen. Je hebt dan immers een veel grotere kans om ook daadwerkelijk blijvend te stoppen met het roken van sigaretten.

Is vapen gezonder dan roken?

Het onderzoek waar we het hierboven over hebben bracht ook naar voren dat 38% van de rokers in Engeland dacht dat vapen even ongezond is als het roken van sigaretten. Zeker 15% van de rokers dacht zelfs dat vapen nóg ongezonder was dan het roken van sigaretten.

Vapen is daarentegen een stuk gezonder dan het roken van sigaretten. Dat heeft een aantal redenen. De eerste reden is dat er een stuk minder schadelijke stoffen in de vloeistof van een vaper zitten. Je kunt namelijk zelf bepalen welke vloeistof je in een vaper gebruikt.

Op deze manier is het ook mogelijk om te kiezen voor een vloeistof waar minder nicotine in zit. Je kunt de nicotine in de vaper stapsgewijs verminderen, totdat je uiteindelijk alleen nog een vloeistof zonder nicotine gebruikt. Omdat je op deze manier stap voor stap minder nicotine binnenkrijgt, zul je vrijwel geen last krijgen van afkickverschijnselen.

Er zijn ook vapers waar je gedroogde kruiden mee kunt roken. Deze kruiden worden vervolgens verdampt. Zo adem je alleen de damp in. Veel kruiden hebben een positieve werking op lichaam en geest, wat kan zorgen voor gezondheidsvoordelen.

Welke vaper heb ik nodig om te stoppen met roken?

Er zijn veel verschillende vapers op de markt die je kunt gebruiken om te stoppen met roken. In de meeste gevallen kiezen mensen voor de Mighty vaper. Deze vaper is van hoge kwaliteit en kan voor zowel vloeistof als gedroogde kruiden gebruikt worden.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.