FeelMax-barefootschoenen!

Feelmax

De pioneer van de barefoot schoen

Onze voeten zijn sterk en flexibel van oorsprong en gemaakt om op te lopen. Door het dragen van traditionele smalle en stijve schoenen worden de voet-spieren lui en de voeten zwak. Als je de voeten meer ruimte en een natuurlijke beweging biedt, ontwikkel je sterke voeten!  De high-tech dunne en flexibele zolen, de brede toebox en de zero drop van onze barefootschoenen laten de voet functioneren zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft. Voeten worden weer gezond en sterk.

Het dragen van barefootschoenen wordt
een gevoel wat je nooit meer kwijt wilt!

Feelmax

Van het eerste idee…
Tijdens het lopen op blote voeten op het zandstrand van Lake Maaninka (Finland) en het zand en kleine steentjes onder hun voeten voelend, ontstond bij de Pulkka familie het idee: terugkeren naar de natuurlijke beweging van de voet.  Zij realiseerden zich dat gezonde voeten de basis zijn van het menselijk welzijn. Feelmax is opgericht in 1993 en de missie was (en is) om producten te ontwikkelen die bijdragen aan gezondere voeten en een gezonder bestaan. De eerste producten waren de inmiddels bekende teensokken. In 2005 kregen ze de vraag van een top-level Finse snowboarder (tevreden drager van de Feelmax teensokken) om schoenen te ontwikkelen die het lopen op blote voeten nabootsen. De snowboarder had deze barefoot schoenen nodig voor zijn balanstraining. Plots kwam het oude idee van de Lake Maaninka footprints weer naar boven.

…Tot de revolutionaire barefoot schoen
In 2006 werden de eerste Feelmax barefoot schoenen geproduceerd. Met een uiterst dunne buitenzool van 1 mm kan men spreken van een zeer revolutionair product. Oude gewoontes zijn taai, maar langzaam en zeker verdwijnt de schoen met “hoge technologische” demping. De consument is de waarheid aan het ontdekken! Vele studies en onderzoeken wijzen uit dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat kunstmatige demping in onze schoenen goed voor ons is. Uit deze studies kwam naar voren dat het lichaam al een perfect dempingssysteem heeft. Al 4 miljoen jaar lopen wij als mens “barefoot” en plotseling moesten er rare schoenen met onnatuurlijke demping komen. Nu keren we terug naar de wortels van moeder natuur. De natuurlijke manier van bewegen is terug!

FeelmaxFeelmax

Mail & Win
Kies een model, maat en kleur via feelmax.nl, vul dit hieronder inclusief je gegevens in en win 1 van de 2 paar Feelmax-schoenen! Like de Facebook-pagina van Feelmax om helemaal op de hoogte te blijven.

Deze Mail & Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaars van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail & Win-rubriek met andere acties mee, en ook op hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!
En wil je echt niets missen van De Betere Wereld, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Toon de 5 reacties
 1. frida schreef:

  zou super zijn als ik win

 2. Nancy schreef:

  Mijn voeten worden nu al blij.
  Het lijken mij heerlijke schoenen, vooral als je bijna de hele dag loopt.

 3. Lisette Kleiweg schreef:

  Wat lijkt me dat heerlijk, lopen op semi blote voeten, altijd en overal.

 4. peggy vissers schreef:

  Wat een mooie schoenen en nog eens heerlijk voor je voeten denk ik. Ik loop graag op blote voeten dus ze lijken me perfect wat betreft pasvorm.

 5. Els schreef:

  Een paar geleden heb ik mijn enkel op meerdere plaatsen gebroken.
  Het gaat prima , maar goed schoeisel is best lastig.
  Vaak zitten de schoenen te los of gaan ze knellen, omdat mijn enkel dikker wordt naarmate de dag vordert.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.