Zelf zeep of je eigen haarmasker maken met natuurlijke ingrediënten?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, dus voelt het goed om precies te weten wat je erop smeert.  Het boek Culinaire Cosmetica van Susette Brabander, alias Crêpe Susette, staat vol met tips en recepten om zelf duurzame cosmeticaproducten te maken van natuurlijke producten.

Van makkelijk en snel te maken recepten, zoals een honing-gezichtsmasker, tot recepten die iets meer tijd kosten, zoals een arganolie-dagcrème of een olijfolie-zeep. Alles wat je nodig hebt vind je gewoon in je koelkast, fruitschaal, voorraadkast of kruidentuin. Het boek bevat veel achtergrondinformatie over ingrediënten en benodigdheden, dus je weet precies wat je op je huid en in je haar smeert.

Susette Brabander groeide op met de moestuin en kruidentuin van haar ouders aan de rand van een natuurgebied in Midden-Limburg. In 2002 studeerde ze af aan de Design Academy Eindhoven met een serie supermarkt-accessoires. Na jaren als vormgever in de mode, gooit ze het roer om. De clutch werd ingeruild voor een stevige shopper gevuld met boeken over wijn en wilde planten en kruiden en nu werkt ze als Creative Director voor de food, natuur en beauty branche.

Het boek is nu te koop in de (online) boekhandel!

Recept grapefruit-peeling

Deze peeling verwijdert dode huidlagen en trekt ten strijde tegen donkere plekken, acne, mee-eters en rimpeligheden.

benodigdheden:

-sap van 1 grapefruit
-1 eetl. suiker
-kommetje
-Spateltje

Bereidingswijze:

  1. Meng het sap van de subtropische citrusvrucht met de suiker in een kommetje.
  1. Maak je gezicht schoon. Verwarm je huid met een warme, vochtige handdoek. Breng de peeling aan met je vingers of een kwastje. Laat het gebied rond de ogen vrij. Laat het een paar minuten intrekken.
  1. Spoel je gezicht schoon met lauwwarm water. Smeer je gezicht voorzichtig in met een verzorgende crème of plantenolie.

Houdbaarheid: direct en eenmalig gebruik.

Credits: @Susette Brabander

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *