Zo kom jij over je angsten heen

Zo kom jij over je angsten heen

Fobieën zijn een soort angststoornissen waarbij je angstig wordt voor een bepaald object, situatie of activiteit. Angst kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld hoogtes, spreken in het openbaar, bloed en verwondingen, enz. Een van de meest populaire manieren om over je angsten heen te komen, is door ze onder ogen te zien. Je kunt gemakkelijk snelwegangst overwinnen door gewoon te gaan rijden. Omdat angst iets is dat we voelen als we de dingen vermijden waar we bang voor zijn, kan het moeilijk zijn om onze fobie te overwinnen zonder ermee in contact te komen. Wetenschappers en psychologen geloven dat dit komt omdat onze hersenen angst associëren met vermijding en dan zullen we in de toekomst meer angst voelen in soortgelijke situaties. Daarom is het belangrijk dat mensen die hun fobie willen overwinnen, dingen gaan doen waar ze bang voor zijn, zodat hun hersenen andere emoties associëren met deze situaties.

De oorzaken van Fobieën

Een fobie is een soort angststoornis die wordt gekenmerkt door een sterke, aanhoudende angst voor een object of situatie. Deze angst staat niet in verhouding tot het werkelijke gevaar en kan zich onverwacht voordoen. Mensen met fobieën gaan vaak tot het uiterste om datgene te vermijden waar ze bang voor zijn, wat hun dagelijks leven kan verstoren. Een fobie wordt ook wel “irrationele angst” genoemd. Het is een soort angststoornis die wordt gekenmerkt door een aanhoudende en irrationele angst en het vermijden van objecten of situaties die deze angst veroorzaken.

Soorten van angst

Angststoornissen zijn de meest voorkomende psychische aandoening in de wereld op dit moment. Hun prevalentie betekent dat veel mensen manieren moeten vinden om met hun angst om te gaan, omdat het hun dagelijks leven beïnvloedt en hun vermogen om te functioneren zoals ze zouden willen. Een manier voor mensen om ernstige angst te beheersen, is door een pil te slikken, maar dit werkt mogelijk niet voor mensen met mildere vormen van angst. Je hebt verschillende soorten angst maar deze worden meestal onderverdeeld in vijf hoofdcategorieën: sociale angst, ruimtelijke angst, angst voor natuur, lichamelijke angst en overige.

Behandelingen

Een van de meest voorkomende problemen met angst is dat mensen in veel gevallen moeite zullen hebben met slikken. Dit kan leiden tot hyperventilatie en hyperventilatie kan ervoor zorgen dat mensen zich flauw gaan voelen of zelfs flauwvallen.

Wat je hieraan kunt doen is het oefenen van diep ademhalen. Diepe ademhalingsoefeningen zijn geweldig om de zenuwen te kalmeren. Maar als dit niet werkt, zijn er andere behandelingsopties zoals hypnose of medicatie. Diep ademhalen is nog steeds een van de beste manieren om jezelf te kalmeren als je je angstig voelt. Dit komt omdat het je hartslag vertraagt, waardoor je je over het algemeen meer ontspannen voelt.

Het overwinnen en oplossen van fobieën

Er zijn veel manieren waarop je met een fobie kunt omgaan. Als je fobie echt erg is, zijn er therapeuten die je kunnen helpen. Het is aangetoond dat therapie een effectieve manier is om mensen te helpen hun angsten te overwinnen, maar niet alle mensen willen die weg inslaan. Er zijn ook anti-angst medicijnen beschikbaar als je fobie echt erg is en die kunnen helpen bij de symptomen die erdoor worden veroorzaakt. Als de symptomen echter milder zijn, zijn er ook andere opties voor jou beschikbaar, zoals lichaamsbeweging of mindfulness-meditatie. Door meditatie kan je bijvoorbeeld slikangst oplossen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *