4 tips om de natuur in huis te halen

Met dit lekkere weer kunnen we eindelijk weer van het buitenleven genieten. Maar waarom zou je eigenlijk naar buiten moeten om van de natuur te profiteren?

Met deze vijf tips haal je de natuur in huis en kun je er het hele jaar door van genieten.

1. Planten, planten, planten
Uiteraard begint het allemaal met planten in huis halen. Ga voor geurbloemen in een gekleurde pot of juist strakke groene kamerplanten in een ijzeren pot. Je kunt ervoor kiezen om hier en daar wat planten te plaatsen, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het is namelijk ook leuk om zoveel mogelijk verschillende planten in de meest uiteenlopende potten te plaatsen. Hang ze op op verschillende plaatsen in je huis of zet ze neer op de vensterbank of tafel.

2. Haal de takken in huis
Hoe leuk is het om er met de kids, vriendin of partner op uit te gaan in het bos? Als je een wandeling gaat maken, houd dan een oogje op mooie takken die je weleens zou kunnen gebruiken voor in huis. Een pot met takken en daaraan allemaal accessoires hangen, of een bos takken aan de muur bevestigen waaraan je allemaal fotolijstjes, dromenvangers en andere spulletjes hangt bijvoorbeeld. Buiten accessoires kunnen houten meubelen niet ontbreken. Wat dacht je van een stuk boomstam als krukje of tafeltje?

3. Zorg voor natuurlijke kleuren
Ben je een fan van de lente en zomer? Dan ga je voor lichte kleuren, zoals blauw en geel. Ga voor narcissen in een pot, een schaal met kaarsjes op de tafel in lichte kleurtjes en een licht tafelkleed om je woonkamer aan te kleden. Na de zomer wordt het tijd om de herfst in huis te halen en kies je juist voor groen- en bruintinten. Een plaid op de bank in een donkere kleur, donkere (maar gezellige) kaarsjes en houten accessoires zijn ideaal om je woonkamer een herfstig tintje te geven.

4. Zorg voor voldoende verlichting
Met de lampen versterk je het effect dat je in je woonkamer wilt bereiken, zowel qua uiterlijk van de lamp als met het licht dat hij geeft. Booglampen met een stevige, bruine voet passen prima bij een winters interieur. In de zomer zou je kunnen kiezen voor lichtere, minder aanwezige lampen. Zorg dat een aantal van je lampen in huis een dimmer bevat, zodat je ze zowel als sfeerverlichting en als praktische verlichting gebruikt kunnen worden.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *